Uvjeren sam do 50% rezultata raznih dijeta ovisi o stanju uma i stresu sa kojim se na dnevnoj bazi nosiš i pitanju dali si dorastao, jer kortizol je nesto na sto se tijelo jako brzo navikne jer računa da covjek zna koristit mozak i tako često preuveličava probleme, a loše navike od djetinjstva i raznorazne ozljede i bolesti više ti nedaju van iz tog stanja i onda boot loop cijeli život...karikiram naravno.
Zato nekome trenutno odgovara "keto", nekome "festanje" i raznorazne dijete -> uhvate se za njih i onda ajmo na internet pisat hvalospjeve, moje misljenje je da su to samo stanja pozitivnih promjena u kojima ti odgovara određeni način prehrane.
Razumijem @Gilbert što pričaš ali također razumijem i što @trpi priča, imam osjecaj da ste vas dva u različitim stanjima i zato se ne možete razumijet. Zašto?Zato što sam vidio 2-3 stanja organizma nakon što sam spržio hormone prije jedno 3 godine i u oporavku sam vidio da se zaljepim za nekakvu "teoriju" dok u stvari ako se potrudiš da napraviš sve što možeš, možeš postići razumijevanje samog sebe i stanja u kojima zivis na dnevnoj bazi. Zvuči kao filozofija ali jako je jednostavno i zato trpi spominje paradigmu, promijena paradigme je toliko brutalno jendostavna ali i teška ako si zapeo negdje gdje se osjećaš "bolje" jer to "bolje" znači bolje samo za tebe, nitko te ne razumije, u bradu si tvrdiš jedno a ljudi sa rezultatima pričaju drugo itd.
Neću solit pamet previše jer se tek zagrijavam za prave rezultate ali i dalje planiram izbjegavati tretirano povrće, riže i krumpire koji rastu iz "antifriza" koliko god mogu, UH planiram uzimati iz voća i povrća a pokušavam ih nabavljati iz pouzdanih izvora jer sam to počeo gledat kao zlatno pravilo.
A da ne pričam koliko imamo razvaljenu crijevnu floru i koliko je zapravo bitna pogotovo ako si imao periode debljanja, trpanja tabletama i hranom iz 3d printera

, hint: bone broth
testiraš na sebi, bilježiš rezultate, ne vjeruješ nikome i hoćeš najbolje za sebe i nema ti kraja ako se ne predaješ
Slagao sam jednoj Indijki plan prehrane, da ne ulazim u detalje, nabila je 10 kila i hoce ih dolje za 30 dana, a prehrana se sastoji od ulja, šečerenja čajeva i keksića, kad bi se sa tog skinula pala bi u jos vecu depru, nakon 2. termina sam prekinuo suradnju i općenito izašao iz te branše taman da su ne znam kakve cifre u pitanju..