View Single Post
Staro 15.05.2019., 10:53   #2871
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
da je tako svi bilderi koji pokusavaju ocuvati zadnji gram misica bi bili u ketozi dok ih je zapravo vrlo mali postotak, vecina ima ukljucene ugljikohidrate prilikom gubitka tjelesne masti upravo zbog prevencije katabolizma
Stvarno ne znam kako bilderi treniraju, ja sam naišao na informaciju da keto prehrana ima bolji učinak na očuvanje mišićne mase kod kalorijskog minusa.

Citiraj:
unatoc presaltavanju tijela sa glukoze na ketone kao primarnog izvora energije tijelo przi misic
Slobodno baci par linkova pa da se educiram. Misliš da više mišića gubiš kod keto prehrane nego kod klasične dijete? Jer jasno mi je da kod svake dijete se gubi i mišić...

Citiraj:
keto kao i svaki ostvareni deficit funkcionira, no kao sto rekoh problem je sto usporava metabolizam
A koja dijeta ne usporava metabolizam? Koliko sam ja uspio proučiti, keto prehrana se navodi kao primjer prehrane gdje se metabolizam ne usporava.
Slobodno baci link.

Citiraj:
ne mijenja prehrambene navike i stvara nezdrav odnos sa hranom tocnije makronutrijentom ugljikohidratom, pojedinac se doslovno pocne bojati ugljikohidrata te u njemu vidjeti zlo koje ga cini debelim kad je u stvari istina kolicina hrane koju je nekoc jeo ga je ucinilo takvim
A jebiga sad. Ako ćemo o prosječnom pojedincu, bolje da ne krenemo u polemike.
Ja osobno mogu reći da me nezdrava navika u djetinjstvu i premalo informacija dovelo do loše prehrane i kao posljedica velikom broju ozljeda u sportu te samim time i posljedica i danas kada se 34 godine više nemam veze s rukometom.
Keto prehrana je tu kao most da se upoznam da alternativnim načinom prehrane.

Ne kažem da su riža, krumpir i tjestenina krivi za moje probleme, ali svi se moramo složiti (Ajde ti možda ne jer očito imaš čeličnu volju da bi imao takvo tijelo) da je teško oduprijeti se šećernoj groznici i navikama koje vode do konstantnog osjećaja gladi i slabine.

Ja uredno odradim osmicu na poslu, putujem pun kufer vremena i imam snage da doslovno idem na trening, šta god treba.
Prije, i dok sam bio u treningu i imao manje kila bio sam konstantno umoran i bezvoljan.

Citiraj:
ove price keto kao nacin prehrane ili ostat cu na ketu, ye right... budes nastavio keto jesti sljedecih 30 godina? cak i da uspijes, kakva li je to muka ne zelim znati, koliko odricanja koliko divno ukusne hrane i nutrijenata se propusta, sve uz acetonski zadah cijelo vrijeme...
Ne znam da li je ovo istina, ali cilj mi je biti keto adapted.
Želim se i dalje dobro osjećati, imati nešto ketona u krvi i zapravo jesti kako mi se jede. Da, to znači da ću paziti na ugljikohidrate.

Uostalom pa to sam i napisao u prvom postu:

Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Sada sam na 103 kg, cilj mi je oko 95-97 kila i onda se vratiti na uobičajenu prehranu tipa low carb i vratiti se teretani i do kraja godine dobiti par kila mišića.

Jasno mi je da u keto stanju ne mogu lako graditi mišiće, kad mi unos proteina mora biti relativno nizak u odnosu na masti.

Citiraj:
optimalno je skinuti prekomjerno salo jeduci sve, ne stvarati odbojnost prema bilo kojoj hrani samo kontrolirati kolicinu/porcije sto ce nakon nekog vremena dovesti do promjene paradigme prema hrani u korijenu, bez puno razmisljanja pojedincu ce manje hrane biti dovoljno, uz minimalno truda i mentalnog angazmana izbjeci vracanje u staro stanje
Možda je tebi optimalno, ali vjerujem da je većini ovo nemoguće. Recimo imati nezdrave navike i odjednom se prešaltati i jesti 300 kalorija manje svaki dan. Na takav način sam nervozan i slab. A rezultati se vide nakon ohoho vremena, ovisno o stanju osobe.
A isto usporiš metabolizam....
Gilbert5 je offline   Reply With Quote