da je tako svi bilderi koji pokusavaju ocuvati zadnji gram misica bi bili u ketozi dok ih je zapravo vrlo mali postotak, vecina ima ukljucene ugljikohidrate prilikom gubitka tjelesne masti upravo zbog prevencije katabolizma
unatoc presaltavanju tijela sa glukoze na ketone kao primarnog izvora energije tijelo przi misic
moze se javiti netko "ja nisam katabolirao" no najvj je pojedinac kojem misici nisu previse bitni, na visokom je bodyfatu ne uocava razliku ili je sama kolicina misicne mase vrlo oskudna
utjecaj katabolizma svakog pristupa dijeti se najbolje vidi na nizim postocima bodyfata <10% gdje se tocno vidi koliko tijelo propada bez ugljikohidrata
("ali ja nisam bilder niti me zanima bodyfat ispod 10%" - stvar je sto se efekti nekog pristupa najbolje vide dovedeni u ekstrem)
keto kao i svaki ostvareni deficit funkcionira, no kao sto rekoh problem je sto usporava metabolizam, ne mijenja prehrambene navike i stvara nezdrav odnos sa hranom tocnije makronutrijentom ugljikohidratom, pojedinac se doslovno pocne bojati ugljikohidrata te u njemu vidjeti zlo koje ga cini debelim kad je u stvari istina kolicina hrane koju je nekoc jeo ga je ucinilo takvim
ove price keto kao nacin prehrane ili ostat cu na ketu, ye right... budes nastavio keto jesti sljedecih 30 godina? cak i da uspijes, kakva li je to muka ne zelim znati, koliko odricanja koliko divno ukusne hrane i nutrijenata se propusta, sve uz acetonski zadah cijelo vrijeme...
optimalno je skinuti prekomjerno salo jeduci sve, ne stvarati odbojnost prema bilo kojoj hrani samo kontrolirati kolicinu/porcije sto ce nakon nekog vremena dovesti do promjene paradigme prema hrani u korijenu, bez puno razmisljanja pojedincu ce manje hrane biti dovoljno, uz minimalno truda i mentalnog angazmana izbjeci vracanje u staro stanje
wragg, napisi malo dojmove trenutnog keta i kad smo radili na 1800-2000kcal gdje si sve jeo, koliko se sjecam 7 tjedana -10kg a bio sit sretan bez gladi i nabildavao se?