@trpi
Puno toga je napisano o postu, ima dosta materijala i zato pitam ima li tko osobnih iskustava. Hvala kolegi koji se javio na pm.
Keto je više manje način prehrane kojem težim.
U ketozi tijelo stvara ketone koji se stvaraju i u postu. Razlika je što ako iz ketoze ulazim u post, ne bi trebala biti faza prilagodbe tijela i lakše bi u teoriji ovo trebao prevladati.
Cilj bi bio istraživanje utjecaja na moje tijelo i regulacija postotka masti u tijelu.
Keto način prehrane bi trebao minimizirati gubitak mišića, tijelo je naučeno da koristi masti kao gorivo i nemam straha da ću izgubiti mišiće.
Keto prehrana kao preduvjet za kraći post bi trebala osigurati tijelo da se neće dogoditi usporenje metabolizma, i dalje će mi tijelo trošiti oko 2400 kalorija i ne bi trebalo biti usporenja kao na klasičnim dijetama koje se baziraju na kalorijskom deficitu.
IF nisam ni znap što je do prije par mjeseci, ali sam ga nesvjesno koristio jer sam imao jedan obrok u danu na keto, ili dva obroka ali u periodu od par sati razmaka. Prije 5 godina sam tako došao sa 114 kila na 99 kila u manje od dva mjeseca, bez brojanja kalorija.
Ne govorim da je ovo sve tako za svakog pojedinca, kažem da je ovo moje mišljenje prema pročitanom i na temelju iskustva sa keto.
Sa keto sam počeo 2013 cca dok nije bilo puno toga napisanog. Pa imam godina iskustva sa ovim načinom prehrane, samo se je teško riješiti onih usađenih vrijednosti nagrada sa šećernim bombama.