Citiraj:
Autor tux-scooby
Android studio ili Kotlin.
|
Android Studio je IDE, Kotlin je jezik.
Koristi Android Studio, to je sluzbeno supportan native IDE I realno najbolja opcija.
Postoje I druge opcije, kojekakve shell aplikacije I ReactNative, ali oni au primarno tu napravljeni kako bi olaksali cross platform (Android+iOS) development I nisu bulletproof. ReactNative bi trebao biti najbolji I prilagodjen web dizajnerima no sve ima svojih mana. Slozenija aplikacija bi se opet brze trebala vrtiti u pravom nativeu I ne mozes uvijek izbjeci otvaranje Android Studia ili Xcodea(iOS) kako bi aplikaciji dao prava pristupa zeljenim resursima, u tvom slucaju je kljucna kamera.
Sto se jezika tice Android Studio mozes koristiti da Javom ili Kotlinom, mislim da je prije I C++ u sitnoj razini bio podrzan no ne znam detalje.
Moj savjet ti je Kotlin. Medju developerima ces tu I tamo cuti termin "Kotlin magic".
Sintaksa mu je stvarno super, jako koncizna a ujedno je kompatabilan sa Java libraryima I zasnovan je velikim dijelim na Javi pa ti poznavanje Jave nece biti izgubljena.
Ono sto zelis ce zahtjevati ipak malo vise znanja I nekako poznavanje weba I networkinga, no nista sto se ne moze nauciti u mjesec dva, iako ce ti prvi appovi vjerojatno biti buggy I neuredni dok ne naucis dobru logiku, sintaksu I arhitekturu appova.
AS je nekada da proatis clusterfuck I ima momenata kada mislis da bi bio sretniji na radnoj skeli, ali se sve vise sredjuje kroz vrijeme I kada udjes u groove programiranje je dosta lijepa stvar.
Nisam ni ja jos bas senior dev, no.imam nesto znanja u rukavu tako da se ne ustrucavaj pitati me u temi ili na PM-u ako zelis.
Moja preporuka je da sw krenes s tim bavit, poslovno je to trazeno zanimanje a za dusu je ujedno lijepa stvar za znati raditi I ponekad se (kada nije crunch time) opustiti uz tipkovnicu I solidnu Pink Floyd playlistu.
Usputno ukoliko imas Android mobitel nemas potrebe za emulatorom I virtualizacijom osim ako zelis istestirati na par razlicitih APIa, rezolucija itd.
Jednostavno ukljuci Developer Options I USB Debugging na mobitelu, odmah testiraj app na mobu I uzivaj u brzini izvodjenja I u kompjuteru koji nije zagusen emulatorom.
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk