View Single Post
Staro 08.05.2019., 23:54   #1152
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
znaci trolas bez pokrica. hvala, ajmo dalje.

meni su pixeli i stari nexusi bili upravo zbog softwarea najinteresantniji.
Uzmem mob i na njemu ne dobijem nikakav hebeni bloatware, nikakve mutave launchere, razne aplikacije koje samo smetaju i iskacu svako malo, ne treba mi to niti to zelim na mobu.
hocu stock dialer ( a ko je koristio pixele zna kakve prednosti ima, barem na mom trzistu ovdje) ne zelim fejsbuke instalirane, razne gluparije, koje moram disablati, ne mos obrisati, gutaju prostor i ram.... zahebi to.
mene ne dira jel mob od plastike ili stakla, a ako biram izmedju dva, onda plastiku. Ionako su mi svi mobiteli u nekom tpu caseu jer su klizavi i ispadaju mi inace iz ruke. NE da bi ih stitio.
I onda ti Google odluči nametnuti Search bar na dnu početnog ekrana koji se ne da maknuti i moraš instalirati launcher da bi to sličilo na nešto.
Pa genijalna ideja da kad pritisneš desnu tipku za prikaz pokrenutih aplikacija, nemaš odmah mogućnost sve ih zatvoriti nego moraš prelistati skroz lijevo.
Pa u Oreu izostanak postotka baterije, da bi ga u Pie vratili, ali nakon par updejta smjestili unutar ikonice baterije da moraš koristiti povećalo da vidiš broj.
Pa nedostatak prilagođavanja funkcije tipki kao što to ima npr. MIUI (npr. držanje tipke "natrag" za ubijanje trenutne aplikacije, pritisak na power tipku za gašenje svjetiljke kad je upaljena)...
Pa još sto stvari koje svaki UI podrazumijeva, a goli Android nema.

Goli Android je dobra ideja, ali čini mi se da u Googleu prilikom izrade svake nove verzije sjede i smišljaju gdje će sjebati korisnike i napraviti što gori user experience. Kako drukčije objasniti npr. izbacivanje postotka baterije koji postoji valjda oduvijek u svakom UIu!? "Ajmo ovo izbaciti pa ćemo to u sljedećoj verziji dodati i predstaviti kao exciting new feature." Jer realno, već 4-5 zadnjih novih verzija Androida nije donijelo ništa novo osim većeg broja u Settings - About phone.
redscro je offline   Reply With Quote