Citiraj:
Autor maXonja
Kolega SarKast izvukao ovu socket 7 negdje sa tavana prije nekoliko godina, od onda je stajala kod mene u kutiji dosada 
A što se tiče ovog u pleksiju, vjerovao ili ne na njuškalu sam slučajno naletio za 200kn i kupio komplet taj 4200+ X2, Abit AN8 Fatality, 2x1GB Corsair XMS u kućištu bez stranica sa ubodenom Gigabyte 7300GS i ovim napajanjem od 350W te TT Golden Orb II hladnjakom koje je u konfi sa DFI pločom. Čovjeku stajalo pod krevetom duže vremena, nije niti bio svjestan koje dragulje je imao 
A ova DFI LP nF4 Ultra-D je došla sa ovim 4000+ San Diegom za 100kn, isto sa njuškala 
Samo stavi lijepo ti slikice na hrpu, ljepše je tako nego kada je sve razbacano po temi 
|
Da, Socket 7 sa ATX izvedbom je dosta rijedak... Ima ih na tone u AT formatu, u stvari imam više AT mašina koje imaju Socket 7 procesor(e) neke vrste, ali ATX nisam nikad uspio pronaći... Šteta, jer ATX imaju AGP sučelja, za razliku od AT koji su limitirani PCI hardverom. A kako je 99.9% mojih grafičkih AGP, uvijek je bilo zaguljeno pronaći nekakvu kombinaciju koja bi radila, i davala dobar "3D" za retro gaming.
Nego, zaboravio sam spomenuti ono u vezi zadnje mašine, koja se ne pali... Pod uvjetom da je sve dobro spojeno, najvjerojatnije je otišlo napajanje. Bilo bi ti najlakše probati sa drugim, ili (jednostavnije) spojiti drugu matičnu na to napajanje, da vidiš bude li proradilo ili ne. U svakom slučaju bi trebalo to zamijeniti, pogledaj si na
AliExpress za AT-ATX adaptere napajanja, pa možeš spojiti bilo koje unutra, bez obzira na to što mašina nije ATX.
Ideja je da spojiš ATX u adapter, zatim adapter u matičnu. A onda spojiš zelenu žicu preko on/off prekidača, umjesto 220V iz zida koja normalno ide iz napajanja, onog crnog kabela.