View Single Post
Staro 06.05.2019., 10:44   #8709
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
NE MOGU VJEROVATI, ODBILI MI PRIGOVOR!
Kažu da "promocija prvih 12mj umanjenje računa 50%" moram platiti i za vrijeme dok nije uspješno završio prijenos broja. Odnosno da će se to odnositi i na stornirani račun te gubim jedan mjesec tog umanjenja.
Tj zakinuli su me za više od 100kn koliko bi trebao biti umanjen račun.
Još lažu u odgovoru na prigovor jer su tehničari došli instalirati uslugu 26.4. a oni su zatražili prijelaz tek 29.4.!

Ovo je dio mog prigovora;

Citiraj:
Poštovani,
ovim putem podnosim prigovor za račun od 4/2019. na usluge prijenosa broja na usluzi Trio 051****
Naime, od dana potpisa ugovora s prodajnim predstavnikom pa dogovora oko termina instalacije (17. travnja) gdje sam ja predložio i kasniji termin od predloženog (26. travnja) jasno je vidljivo da je bilo više nego dovoljno vremena za slanje zahtjeva za prijenos broja prema mojem postojećem operatoru.
Trenutno i dalje koristim usluge Hrvatskog Telekoma gdje mi i dalje radi telefon, internet i MaxTV te ću morati platiti duple račune za usluge sve do 7.5.2019.
Iz razgovora prema službi za korisnike A1 rečeno mi je da ću dobiti i račun od 26. travnja tj. dvostruke račune i od A1 i od HT-a za obračunsko razdoblje gdje rade obje usluge.

1. Iz kojeg je razloga A1 Hrvatska nastavio s nepoštenom poslovnom praksom instalacijom usluge prije prijenosa broja te njihovom naplaćivanju odnosno nije poslao zahtjev za prijenos broja pravovremeno iako je to bilo moguće u mom slučaju?

2. Iz kojeg razloga ja još na kućnu adresu nisam dobio primjerak ugovora iako je prošlo više od 15 dana od potpisa?
HAKOM RJEŠENJE KLASA: UP/I-344-07/18-01/75 URBROJ: 376-05-19-5:
Nalaže se operatoru javnih komunikacijskih usluga A1 Hrvatska d.o.o. iz Zagreba, Vrtni put 1, da odmah po primitku ovog rješenja, postupak promjene operatora javnih komunikacijskih usluga i postupak ostvarivanja prenosivosti broja u nepokretnoj mreži, osigura bez naplate javnih komunikacijskih usluga od A1 i bez započinjanja primjene možebitnih ugovorenih promotivnih pogodnosti, a sve do trenutka uspješno završenog postupka promjene operatora.

Napominjem da ja nisam zatražio privremeni telefonski broj, kako ste naveli u rješenju HAKOM-a "u dogovoru s krajnjim korisnicima, osobito onima kojima je prioritet korištenje usluga interneta i televizije u odnosu na uslugu telefonije..." jer već imam sve navedene usluge u HT-u te je bilo dovoljno vremena da ste ranije poslali zahtjev za prijelaz koji je trebao biti na dan instalacije usluge.
Zbog svega navedenog, zahtijevam da se razdoblje do prijelaza odnosno 7.5.2019. ne naplaćuje, ovim putem podnosim i prigovor na račun za travanj gdje molim da se ispostavi račun od 0kn.
Također, zahtijevam i da se sve promotivne pogodnosti uključujući "prvih 12 mj. 50% niža cijena" počnu primjenjivati od 7.5.2019.-dan prelaska tj. da se mjesec travanj ne ubrojava u prvih 12 mjeseci navedene pogodnosti.
A ovo odgovor "senior agenta"

Kojom tom zdravom logikom mi storniraju račun ali ga uključe u prvih 12mj 50% umanjenja?
Idem na povjerenstvo pa ćemo i na HAKOM da im opale kaznu.