View Single Post
Staro 03.05.2019., 19:13   #5428
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Možda X budu zabrijavali na 4,7GHz sa 1 jezgrom, ali da, 4,5GHz vjerojatno bude max. 4,4GHz sa pristojnim naponom/temperaturom u gamingu i ako stvarno IPC bude 13-15% od Zen/Zen+, biti će to i više nego dobro
Na kraju krajeva sam AMD apsolutno ničim nije dao neki bitan hint o nekim većim clockovima (čak štoviše tvrde da je sad situacija novi node = niži clockovi). Jedino što imamo jesu adoredove tvrdnje i "maybe 5ghz" tvrdnje GloFo čelnika, no više se uopće ne radi o tom nodeu otkupljenom od IBM-a, jer je to has been i nema veze sa TSMC

Mislim da će biti odlična stvar samo zbog IPC-a, a kamoli ako bude nekog povećanja clockova

EDIT

Najbolji živući dokaz TSMC 7nm nodea je i jedini proizvod na istom - Radeon VII. Znači identična arhitektura je sa 14nm spuštena na 7nm, sav power headroom što su dobili sa novim nodeom su iskoristili na clock i dobili - cca 8-9%. Ponavljam prelaskom sa 14nm, ne sa 12nm. Tom logikom - ono što je na Ryzenu 1st gena 4.0ghz to bi na 7nm bilo 4.35ghz, kad nebi bilo nekih promjena arhitekture (i kad bi skaliralo jednako kao sa gpu). Nešto su možda dobili promjenom arhitekture (jer 4.2-4.3 se dobivalo na 12nm) i nekih 4.5ghz je možda baš to.

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
tako nesto, cine se nerealno visoke boost vrijednosti, kako god nadam se da ce b350 plocice primati 16 jezgri / 125w
Iskreno nebih se nadao, 16c je too much za 4 phase, a mislim da su sve B ploče 4 phase. Ne radi se tu toliko o tdp (koji je ionako marketing značajka, piše tko šta hoće) nego amperaži koju može povući. Buldzoid je također govorio da je OC-an 2700X neki plafon za B350/4 phase ploče. E sad 7nm će biti efikasniji, no i 8 core će se bolje clockati pa to anulira...tako da 8 core možda ostane plafon, mooožda 12 core zbog bolje efikasnosti

Na kraju krajeva uopće nije sigurno dali AMD želi izbaciti 16 core (više od 8 tj. 12 je sigurna stvar). Bilo je glasina i da bi 16c32t izbacili nešto kasnije

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 03.05.2019. u 19:35.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote