Dakle stvar je sljedeca. Imam doma 2 kompa, umrezena i ICS jer imam USB modem za ADSL. Jucer sam se napokon rjesio tog USB sranja i zamjenio ga za Siemens C-010-I.. spojio ga na drugu mreznu i odonda samo problemi.
Pa idemo po redu: imam dakle 2 mrezne na kompu, Marvell 1Gbps i nVidia 100Mbps u chipsetu ploce). Prek Marvella sam spojen s drugim kompom i to je sve do sad radilo NAJNORMALNIJE. Jucer sam u BIOSu enableao 2. mreznu (nVidia), u nju usteko modem i normalno se spojio na net.. ali u tom trenutku mi je prestala raditi mreza izmedu mene i drugog kompa. Stalno mi javlja za taj connection "Limited Or No Connectivity" jer ne moze dodjeliti IP. Probo sam reinstall mrezne i nije pomoglo.
S obzirom da sam neiskusan na ovom podrucju pretpostavljam da propustam nesto banalno..pa ajde budite njezni

gledao sam po propertisima connectiona i nisam nasao nis konkretno..
dakle sad imam 3 connectiona, ADSL, Modem i Mreza (nazovimo ih tako

)... ADSL mi ima TCP/IP protokol i QoS a Modem i Mreza imaju "sva 4 defaultna": ova dva te File&Printer Sharing i Client 4 MS Networks...
TCP/IP od ADSLa ima samo upisan DNS server nutra..IP je na automatic
Modem ima moj IP (192.168.0.1), Subnet Mask 255.255.255.0 i DNS rucno al je sve prazno (?!?)..budem tu malo proprckao..
a Mreza nema nista upisano..sve na automatic.
hmm..brijem da je problem u ovim IPovima..
savjeti?
hvala unaprijed