A kako mjeriš to vrijeme podizanja win? I koji win? Pretpostavljam 10?
Evo reda radi ja sam išao izmjerit koliko treba mojoj krami (vidi pod moj komp).
I taj moj prastari Intel od 180gb do desktopa diže za 20sek, a dok skroz ne učita avast i sve te tričarije mu treba 40sek. Taj moj SSD je dosta spor kod zapisa, (crystal mark kaže R=470mb/s, a W=160mb/s za 4GB). Opet zavisi i o tome što ti se sve diže u pozadini... A inače ne znam zašto se zamaraš tim glupostima, kao da ima veze koliko se dižu win. Nije da je razlika u minutama, nego u par sekundi.
BTW taj SSD je star nekih 6 godina i još uvijek je na 100% healtha (isplatio se)

Na njemu su samo Win i popratni programi, uvijek slobodno 110-120gb jer je sandforce poznat po tome da jako gubi na performansama kad se napuni.
Dok ovaj drugi, Sandisk SSD isto ima 100% health, mlađi je nekih 1-2god i služi mi za igre, ima slobodno 40-ak gb (kapacitet mu je 256gb) i u istim uvjetima pokazuje R=430mb/s a W=310mb/s.
A i Win10 su mi od kad su izašli, naravno updateani, ali instalacija od tog, prvog dana.
EDIT: Evo probao i curin laptop, neki Dell Vostro niže kategorije sa i5 8250u, kaže da ima Micron SSD od 256gb, CDM R=522 mb/s, W=508 mb/s, win10 do desktopa 17sek, učitano sve (manje toga se diže nego na mom desktopu) 35sek. Dakle, brži disk od moga, razlika u stvarnom korištenju zanemariva. Njen lap očito ima spectre i meltdown patchewe i u BIOSU i u Win, dok moja kanta ima samo u Win. Ti koristiš AMD pa se ne moraš zamarat time.