Sastavio sam dvije konfiguracije i zanima me vaše mišljenje koja ima bolje performanse. U oba slučaja je AMD procesor
OPCIJA A
PROCESOR:
AMD A8-9600 APU 3.1Ghz Socket AM4 procesor, 2 MB L2 Cache, Integrated Radeon™ R7 Series, 4 CPU jezgre + 6 GPU jezgre.
MATIČNA:
ASRock A320M-HDV Socket AM4 AMD A320 matična ploča, Integrated AMD Radeon™ R-Series Graphics in A-series APU
RAM:
Patriot Signature 8GB DDR4 2400MHz
SSD:
Adata SU650 SSD 120GB, 2.5”, SATA
OPCIJA B
PROCESOR:
AMD FX-8350 4.0Ghz Socket AM3+ procesor, 8 MB L2 Cache, 8 MB L3 Cache, 8 jezgri
MATIČNA:
ASRock 970 Pro3 Socket AM3+ AMD 970 matična ploča
GRAFIKA:
Asus Radeon R5 230 1GB DDR3 low profile R5230-SL-1GD3-L, 1GB DDR3
RAM:
Patriot Signature PSD38G16002, 8GB DDR3 1600MHz, (1x8GB)
SSD:
Adata SU650 SSD 120GB, 2.5”, SATA
Dakle u Opciji A grafika je integrirana i u matičnoj i u procesoru, dok sam u Opciju B dodao samostalnu grafiku jer nije integrirana.
Večina razlike se svodi na to da Opcija A koristi DDR4 ram, dok oocija B DDR3 ram ali zato je u njoj bolji procesor (veća brzina, više jezgri, nekoliko puta veći Cache).
Napajanje ostavljam koje imam (450w, valjda će bit dosta za obe opcije). Kompjuter će prvenstveno služit za program za fiskalnu blagajnu, dakle treba mi bit stabilan. Također za umjereno surfanje i puštanje muzike.
Zanima me također kako inače ide sa integriranim grafičkim karticama. Vidio sam da neki procesor i matične ploče imaju integriranu grafiku. Ako mi ima matična ploča integriranu je li potrebno da mi ima i procesor integriranu da bih imao sliku ili mogu dobit sliku i ako kupim matičnu sa integriranom a procesor bez integrirane?
Hvala svima koji pomognu