Citiraj:
Autor pogi
Sve se promijenilo 2004g kad je uvedeno pravilo/zabrana handcheckinga. Time je napadačima, posebno bekovima dana IMHO prevelika prednost, jer je igrač sa loptom tako i tako u prednosti pred obrambenim igračem.
Možda sam ja malo stariji od prosjeka foruma, ali tada se meni osobno NBA počela srozavati da bi danas došli na normalno da utakmica završi 135:128 i sličnim rezultatima...
IMHO sa handchecking pravilom Ray Allen bi i danas bio još bolji šuter nego što ga pamtimo, a Curry (danas vrh NBA lige) nebi igrao više od 10 min po utakmici (ako i toliko)
|
Handchecking je maknut da se da više prostora ofenzivnj igri i da igra bude tečnija. Ali ako pogledaš malo, ima brdo videa na jubitou gdje se vidi da suci dosta toga toleriraju i dan danas. Pogtovo to možeš vidjti na primjeru spomenutog Currya kojem se dosta toga ne svira, što se recimo Hardenu svira, i brane ga uz dosta kontakta.
Ujedno, to je dove lo do toga da igra psotanjr manej fizikalna, i da više do izražaja dođe skill. Bilo kako bilo, ne slažem se da bi Curry tada igrao po 10 min. On je izvrsni ball handler, a što se trica tiče, screenovi su se i tad radili, spacing isto nije novi pojam. Pa pace i broj koševa u sedamdesetima je bio veći nego danas.
Generalno, nemoguće je raditi takve usporedbe, al mišljenja sam da bi najbolji igrači u svakom periodu našli načina da budu odlični.
Evo, GSW sredio Clipperse, stiže najiščekivaniji dvoboj playoffa

Na čijoj ste strani? dottore, ti nemoraš pisat

U nedjelju u 19 h Boston Milwaukee, u 21:30 Rocketsi i Warriorsi