View Single Post
Staro 25.04.2019., 22:43   #3646
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Nekidan otvorim laptop da instaliram W10 LTSC prije skorog puta i dočeka me ugodno iznanđenje.
Slide okvir tipkovnice je odlučio puknuti ničim izazvan na novom laptopu, dok je laptop bio pospremljen u ruksaku.

Naravno da sam išao popraviti sa ljepilom i napravio još veću štetu, tako da je tp danas dobio novu HR tipkovnicu. Na fotografijama je gornja originalna sa DE layoutom. Za zamjenu treba 5-10 min.

Sa eBayem imam loša iskustava sa nekvalitetnim zamjenskim HP tipkovnicama i nije mi se dalo čekati. Tako da je ovanabavljena iz pouzdanog izvora, sa njuškala - Neka Inf firma iz Koprivnice. Sa GLS dostavom izašla ravno 400 kn.

Možda je u pitanju placebo, nebil opravdao nemali trošak, ali tipke imaju precizniji klik nego na DE modelu. Svijetli isto u dvije razine.

------------------

Usput da pitam ako je netko pokušavao osposobiti GPS funkcionalnost em7455 WAN modema:

Na prošlome T540p sa strarijim modelom modema i klasičnom Desetkom.
Kada bi otvorio GoogleMaps, automatski bi prepoznao lokaciju. Nikada nisam isprobao u detalje, ali mislim da je GPS radiio bez dodatnog podešavanja.

Sada sa W10 LTSC nikako nemogu natjerati GoogleMaps da ponude lociranje putem GPS-a. Uopće nema one meta-ikonice.

Driveri su uredno instalirani, u device manageru imam GPS kao COM port i kao sesnor device. Instalriao sam i GPS direct koji se veže ne taj virtualni COM port i tamo sve radi i uredno kupi podatke. Skylight aplikacija ima prozor za GPS podatke, i tamo uredno pokaže lokaciju i 17 vidljivih satelita. Lokacija u Windows setinzima, naravno na enable.

Trebam još nešto podesiti ili je desetak LTSC zakinuta za dio GPS funkcionalnosti ?

edit:
Izgleda da samo aplikacije sa liste pod location settings imaju dopuštenje za korištenje GPS modula. Instalirao Store, pa iz njega Microsoft Maps i Sygic. - Oboje automatski dodano na listu i navigacija u njima radi bez problema.
Za GoogleMaps valjda ništa do finalnog builda Chromium-Edgea. Probao Cannary, ali se ne prijavljuje na listu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20190421_145609.jpg‎
Views:	335
Size:	794.3 kB
ID:	21052   Click image for larger version

Name:	20190425_145601.jpg‎
Views:	289
Size:	378.1 kB
ID:	21053   Click image for larger version

Name:	20190425_151720.jpg‎
Views:	342
Size:	596.3 kB
ID:	21054  

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 26.04.2019. u 01:11.
Doom je offline   Reply With Quote