View Single Post
Staro 25.04.2019., 18:55   #2095
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
neznam, nekako sam skeptik. često šetam psa onuda, uočio bih da se nešto događa. meni se parica popravila u zadnjih 2-3 tjedna, bez da sam imao ikakav downtime. tako da kabel nije mijenjan, i neznam čemu pripisati takvo povećanje propusnosti. možda su nekako drugačije rasteretili kabel pa ima manje crosstalka u samoj centrali, ili su samo u centrali pogasili određen broj korisnika. već 35 mbita je bio ugodan skok, ovih 40 je više nego fino. volio bih da je maksimalnih 50, ali sam na 800njak metara od centrale, tako da to neće ići.

jedino, ponekad SNR padne na 2-3dB, graf kaže da je najmanji SNR bio 0.8dB, ali nije bilo pada veze. i onda stoji na 2-3dB, ali uredno radi. restartam modem, pa se opet popne na 5-6 dB, ali brzina ostane ista.

Upstream rate = 7851 Kbps, Downstream rate = 41570 Kbps :P iako real life je oko 38-39/7-7.5

edit
šta misliš, da u budućnosti zatražim da me prebace na t-com, bih ostao na ull ili na fttc-u? nekako sumnjam da bi išli otkopavati kabel opet.
ps - u zadnjim izmjenama GUP-a nije fttc ucrtan. ostali za koje znam da postoje su ucrtani, vode se kao mjesna centrala. glavna nam se vodi kao područna centrala.

Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 25.04.2019. u 19:01.
jp_rv je offline   Reply With Quote