Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.04.2019., 03:04   #43801
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,707
A BMW pritom ima jako ružne linije, tj. previsoke su iza.

Pogledaj E92, recimo. Frend ga ima i brutalno mi je ružan s boka jer nije coupeovska linija krova, ali kad sjedneš iza - imaš mjesta kao da nije coupe. A kad vozač unutra sjedi, ima valjda 30cm od glave do stropa, kao da voziš monovolumen (izgleda glupo i izvana i iznutra).

Usporedi ga s pravim francuskim coupeom (naravno, Francuz je po hrpi ostalih pitanja smijurija kraj doticnog Nijemca). No po liniji krova ... jedan od njih je coupe, a drugi je čudno odrezan sedan/karavan. Pogledaj samo omjer visine bočnog stakla i vrata - kod BMWa je skroz neusklađen. Uživo je još čudnije. Također pogledaj gdje su nasloni za glavu - po tome ti je odmah jasno na kojoj visini je glava jednako visoke osobe u oba auta.




Pogledaj gdje je naslon za glavu. Tu otprilike dolazi i glava, brada bude mrrcu viša od linije vrata. I gore imaš mjesta za galeriju uredit, do stropa.


4er su napravili nešto bolje:


Krov treba krenut padat iznad vozačeve glave, a u E92 ide još fajn ravno. Isto tako, u E92 se na neku foru sjedi dosta naprijed, pa i na stražnjim mjestima ima prostora kao da nisi u pravom coupeu. Ima brutalno puno mjesta za noge. Ali je zato dosta teško izaći iz njega ako sjediš na prednjim sjedalima. Na prvom graničniku iz Lagune izletim bez problema, a u BMWu mi vrata i dalje poprilično smetaju.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.04.2019. u 03:17.
IcyTexx je offline   Reply With Quote