Tema: Automobili
View Single Post
Staro 23.04.2019., 11:43   #43747
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Meni su urnebesne ove kritike forumskih Schuhmachera na polukrutu osovinu na novoj M3 koja sa svojim prednjim pogonom i 100ak KS "čupa" da su to čuda i da je voze na stazi pa će ušparati pola sekunde po krugu s aktivnijim ovjesom

Nastranu neke stvarne prednosti polukrute osovine kao što je više prostora u gepeku i nazad, jeftinije i lakše održavanje, veća pouzdanost itd.

Najbolje staviti double wishbone da vam auto leži šta bolje dok idete do Lidla i na kavu.
ti ga slobodno testiraj i vidi dal ti paše na našim cestama. Ja sam ga testirao i zaključio da mi ne paše. Postoji dobra šansa da je to zbog guma koje su bile na 2.7 bara, pa ću vjerojatno odraditi još jednu probnu vožnju, kada ću tražiti normalniji tlak u gumama.

Moj zaključak je bio da stražnji kraj nove Mazde 3 poskakuje preko rupa. Na istoj ruti sam vozio Mazdu 3.3 (CD150) i bila je osjetno udobnija (obje na 18" gumama).

A volio bih quote na ove tvoje komentare o Schumaherima i "da nam auto bolje leži do Lidla i kad idemo na kavu"? Znači molim te citiraj kada je netko od nas rekao da želimo multilink da bi "došli 0,1 s prije do Lidla"?
Pošto se meni čini da si ti to onako, laički rečeno, izvukao iz dupeta da bi tvoj post bolje zvučio, i da nema veze o onome što smo mi pričali, a to je udobnost na cesti.

Ako nemaš primjer toga gdje smo komentirali da nismo sretni s torsion beamom, onda ti samo mogu reći "Hvala ti što si se vratio trollanju, thread nije bio isti bez tvojih (nesuvislih) komentara".

Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Jučer vozio A6, 2016., Avant, bijeli, 3.0, quattro, 75 000km.

Frend ga je uzeo, 26 000 EUR ga je došao. Auto ima 19" S felge, auto je jebeni tenk. Automatik je, stisne gas, fakat te iznenadi snaga. Vozio sam se i u RS6 od 770KS, pa znam što je adrenalin i brzina, ali ovo fakat ima snage na pretek.

Identičan ovom.

Ne znam, ali za tih 200 000kn, ne mogu više gledati Daciu od 150 000kn ili Peugeot od 300 000kn.

Osobno mi je to previše love za auto, ali da mogu, svakako mi je to izbor broj 1. Jedino gdje kaska Audi (osim zadnje serije) je unutrašnjost. Kada usporedim E klasu Mečku 2017. i A6 Audi 2017., Mečka je spejsšatl unutra za Audi.
Kupiti rabljen auto star 3g sa manje od 100,000km je generalno jako dobra ideja. Većina cijene je već pala, puno manje ćeš gubiti na vrijednosti.
Ali treba pripaziti na cijene održavanja. Možda se za iste novce može kupiti Ford Focus ili A6 quatro 3.0 automatik... ali ako podigneš kredit na 26,000€ da ga kupiš, šta će se dogoditi kada dođeš u servis, pa dobiješ račun?
Koliko litara ulja ide u taj motor? Hoćeš li točiti Ina Delta u njega? Kakvi filteri idu? Amortizere ćeš stavljati kayabu? Itd itd....
Elven je offline   Reply With Quote