palit gamerock gtx1070, svi simptomi i sto se radilo:
igram se 3D graficka je pod opterecenjem kad odjednom slika smrzne sa kvadraticima po ekranu, komp ne reagira
reset, daje signal monitor radi ali prikazuje nista, niti bios maticne ploce
shut down, ista stvar
shut down, prebacim na grafickoj na bios2 (ima dual bios, gumb za bios1 bios2) i radi sve ok na biosu2, udem igram sve ok
shut down, prebacim nazad provjeriti bios1 i radi (???)
nezz sto je bilo, mozgam nesto se zmrdalo pa popravilo uglavnom odlucim updateati bios graficke, updateam palitovim softverom obje pozicije gumba bios1 i bios2
sve radi ok, primjecujem nesto nize clockove jezgre nakon updatea vjerojatno su tvornicki sada tako, prolazim overclocking proceduru - upaljen furmark i sa strane podesavanje frekvencija u msi afterburneru, pratim okom koliko boosta... opet zamrzavanje i kvadratici, komp se sam od sebe resetira, nazad boota u windows sve ok. tvrd sam orah nanovo overclocking procedura, kad opet zamrzavanje i kvadratici ali ovaj put kao na pocetku daje signal monitor radi ali prikazuje nista, sada na biosu1 i biosu2 ista stvar (vjerojatno je palit bios update tool flashnuo identicne biose, dok su prije bili mrvicu razliciti - standard i OC speed)
bez slike sam sto mi je ciniti, kako opet flashnuti bios? uglavnom kartica je vjerojatno ispravna radi samo ne voli overclock, konfiguracija iz "moj komp" maticna podrzava jos jednu graficku, moze li se staviti u drugi utor jos jedna graficka prikazivati slika pa flashnuti palit gamerock gtx1070 u prvom utoru, no kako sta kojim toolom...(palitov nema mogucnost loadanja starog biosa, samo chekira jel ima update)
radi li neki servis ili forumas iz zg to?
imam backup biosa1 i biosa2 prije flashanja...
jos jedan cudan simptom ako je relevatno, prilikom navedenog "monitor radi ali prikazuje nista" - nakon paljenja racunala monitor je >no signal<, nakon 30ak sekundi se pale mis i tipkovnica i monitor dobije signal pocne svjetliti ali prikazuje nista, nakon jos 30ak sekundi monitor javlja da nije na nativnoj 2560x1440 rezoluciji i nastavi svijetliti bez prikaza a nije dosao do windowsa (znam po postavkama tipkovnice i ostalog jer loada postavke osvijetljenja tipkovnice na login screenu vec)