Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.04.2019., 08:25   #43679
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
U ono vrijeme kad položih vozački, instruktori su bili savjesniji prema kandidatima i moglo se zaista kvalitetno naučiti sva pravila.
Upravo zato se prisjetih da me moj učitelj pitao želim li na AC do Jaske i natrag ( Fićo 750 )
Pamtim njegov naputak za vožnju autocestom i nadam se da se ništa krucijalnog od 1974 . godine nije promijenilo.

Ukoliko se vozi lijevom trakom i pretječe jedno vozilo treba se vratiti u desnu/voznu traku.
Ukoliko se pretječe skupina sporijih vozila npr. kolona šlepera ( u kojoj se u pravilu ne drži dovoljan razmak ) u desnu se traku treba vratiti nakon što se prođe posljednje vozilo ispred kojeg je sljedeće vozilo na dovoljnoj udaljenosti da povratak u desnu traku neće poremetiti siguran i zakonom obavezni razmak među vozilima.
Ne treba nikada zaboraviti da za svaku radnju u prometu vrijedi pravilo da se mora izvesti poštujući propise i na siguran način bez da se ugrozi ostale sudionike u prometu.

Pošto se na AC nalazi raznih tipova vozača za očekivati je da nekome povratak u desnu traku između dva 24 tonska šlepera predstavlja nemoguću misiju, dok će mnogi to odraditi rutinski.