Citiraj:
Autor srale7
Znači ti si jedan od onih koji je u lijevoj trazi vozi 115 km/h i kojem nakon blicanja moram počet trubit, ali po izrazu lica mu vidim da mu i dalje nije jasno sta se događa 
|
E moj srale7, znaš, stvari se ponekad mogu staviti u perspektivu. tih 115km/h iz kojih se sprdaš, je na dobrom dijelu autocesta/brzih cesta ove divne, krasne, časne, poštene zemlje 5-15kmh preko ograničenja.
Uzet ću za primjer rutu koja mi je i više nego dobro poznata:
Ivanja Reka - Križevci
Prvi dio:
Ivanja rekla - sv. Helena: jedini dio sa 130kmh ograničenjem i to ne kompletnim dijelom, fantomski radovi, odmorišta, priključne ceste sve rokaju to na okruglih 100kmh. Nek padne kiša, puhne vjetar, spušta se na 100 čitav dijelom zbog onih maleckih tabli na struju koje imaju razna upozorenja i znakove, znaš i one su obvezujuće.
Drugi dio:
sv. Helena - Vrbovec: 110km/h, naravno ne opet čitavom rutom, spojne ceste ruše to na 100km/h
Treći dio:
Vrbovec - Križevci: 100kmh, možda na ulazu, svaki "most", svako drugo spajanje ili priključivanje ruši to na 60km/h, jebenih 60km/h! Znači dodaš još 5kmh na svojih 115kmh i puf voziš se duplo od ograničenja
Moj stil vožnje? Tempomat i prst u uho, di je 130, stavim 135-140, di je 110, stavim 110-115 di je 100, stavim 100-105. Taman na maksimumu, unutar tolerancije. U ovih kratkih 12 godina gdje barem jednom mjesečno idem tom rutom još se nije nikad, ali nikad nije desilo da mi se barem jedan srale7 nije naguzio i izvodio light show. Da se razumijemo, nije se nikakav problem maknuti u desnu, samo prije nego idući put kreneš blicat, ajde razmisli u koju desnu? da kočim i guram se između dva šlepera zato jer se tebi žuri i vozi brže od mene? Da usporim i naguzim se iza Dejžavu Tica koji jedva i ide tih 90? Ili da zbog tebe nagazim na barem 160 da što prije obojica zaobiđemo onaj bus pa ti se maknem što prije?
srale7 pilo moje, pa ako se već vozimo po ograničenjima, šta koji ku*** imaš trubiti i blicati? Dok zaobiđem bus i tih 6 šlepera, pomaknem ti se, samo ti vozi koliko ti srce hoće, nije problem, al daj malo ohladi i strpi se. Autocesta nije tu za tebe RRejsera nego za sve nas, a zato su i tu jeb**a ograničenja
Možemo svi srat po svemu koliko hoćemo, ali na kraju dana prometna pravila su poprilično jednostavna i vozačku može dobiti i osoba s blažim oblikom mentalne retardacije. Znakovi su veliki i šareni i poprilično jednostavni. Ako do sad nisi skužio svi uvijek stoje uz cestu. Ne bi ih trebao biti problem pratiti i poštivati.