View Single Post
Staro 18.04.2019., 14:18   #469
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor AiM Pregled postova
Koji model i koliko love ? Kako funkcionira s tepisima i skučenim prostorom. Ja isto gledam da uzmem jednu
671, nekih 3000kn.
Ja imam 1 tepih samo, popne se ne njega bez brige, super usisa.
Skučeni prostor isto kao i svaki drugi, samo ga brže usisa.
Uvuče se ispod stolova, između nogica od stolaca, ispod kreveta itd.

Citiraj:
Autor nhooyd Pregled postova
Moze mi netko reci staj e prednost roombe osim što ne moraš sam tih 10 minuta usisavat? Za te novce se kupi kvalitetan usisavač, pa me zanima.
Pa imaš puno prednosti, ja imam usisavač za 2000kn ručni, ali ovako 3-4 puta tjedno palim roombu preko mobitela (ili joj složim scheduler), dođem doma, sve je čisto.
Fakat radi odlično, sve počisti. Od 10 puta, 8 puta sve počisti, 2 puta joj tu i tamo ostane neki komad piljevine (imam zeca).
Ja sam bio jako skeptičan oko toga, žena me nagovorila, definitivno najbolja investicija u zadnjih par godina.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Vidim prednost ako osoba ima problema s ledjima ili sl. Prednost je i sto usisava ako dugo nisi doma, a doma imas potencijal da se nakupi prasine u kratkom vremenu. Mozda je prednost i kada imas neku zivinu koja pusta dlake, a dok si ti na poslu dlake se barem ne nakupljaju (nemam iskustva sa zivinama).

Ako si zdrav, mlad, potentan onda tih 10min svakih nekoliko dana mozes zvati malim istezanjem i prezivjeti s boljim usisavacem.

Koliko roombi uopce treba da usisa 50ak kvadrata (npr 2 sobe i dnevni)?
Moj stan, 88kvadrata usisava nekih 2:20h. Kada zatvorim sobu, nekih 1:30h, da usisa tih 60-tak kvadrata.

Najveća predonost je to da usisava kada nisi doma. Složiš joj preko moba kalendar, i usisava kada nisi doma.
Kada završi, ode na bazu i puni se dalje, niti ne znaš da ju imaš.
Ja radim od 8-16h, stavim ju da usisava svaki 2.-3. dan, dođem doma, niti ne znam da je na bazi više a sve je čisto.
Uzmeš spremnik, istresem ga u smeće/wc i to je to.

Ako nekoga interesira, postoje 4 serije Roombe (trenutno aktualne, postoji ih više, no to su stariji modeli).
Serija 300, serija 600, serija 900 i neka nova pro serija.
Serija 300 je gotovo ista kao 600 samo nije toliko pametna. Ne može se povezati na mobitel, niti imaš kakvu kontrolu putem mobitela, već klasika, na njoj on/off button i to je to. Znači da bi ju upalio moraš biti doma.
Serija 600 je pametna, mobitel, scheduler, remote itd.
Serija 900 mapira stan, možeš joj nevidljive zidove stavljati (npr. ako nemaš pregrade između kuhinje i sobe a ne želiš ju u kuhinj, ucrtaš rukom zid i neće ići u kuhinju).
Ova zadnja serija, ta ima baznu stanicu koja ju automatski prazni, pere podove (tekućinu ima) itd.

Serija 300 i 600 su za kvadrature do 80 kvadrata.
Serija 900 i pro je do 120 kvadrata.
Mojoj rumbi baterija traje 180min. Ima i ova od 120min, mojem stanu ne bi bilo dosta 120min.

Serija 300, 600 i 900, nakon što joj se isprazni baterija se vraća na baznu stanicu i puni se, no ne nastavlja tamo gdje je stala.
Pro serija se napuni i nastavi čistiti ako nije završila prije.

No, serija 300 je nekih 2000kn, serija 600 od 2800-3500kn, serija 900 od 4000kn na dalje, pro serija preko 7500kn.

Ako naiđete na neku drugu seriju roombi, to su stariji modeli.

Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 18.04.2019. u 14:26.
Mommistake je offline   Reply With Quote