View Single Post
Staro 15.04.2019., 20:31   #2057
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Nakon uzaludnih vapaja za dostojnom zamjenom Motorole Nexus 6, koja me vjerno pratila 4 godine i dva mjeseca, promijenio sam strategiju traženja novog mobitela.

Kako je praktički nemoguće nabaviti mid-high-end mob ekvivalentne robustne izrade kao N6 (zasebni modul ekrana s plastičnim rubom između ekrana i metalnog okvira), gledao sam tražiti povoljniji mobitel zbog nedavnog izrazito pozitivnog iskustva s G6 Play - mobitel koji za 139€ jednostavno iskače iz okvira i po omjeru uloženo/dobiveno je zmaj.

Čekao sam nekakvu novu akciju, za koliko-toliku dostojnu zamjenu N6 i nisam predugo čekao: na Amazonu je bila akcija za Z3 Play + Battery Mod + Style Shell za 249€. Uz to bih trebao dobiti i još jedan moto mod gratis, mogao se odabrati jedan od tri, odabrao sam projektor. Ostali ponuđeni modovi su bili JBL zvučnici (prva gen) i Hasselblad kamera.
Planiram utrapiti neotvoren projektor mod za minimalno 100€, te bih time došao na efektivnih 149€, smatram da bolje od toga ne ide.

Mob je nešto uži od N6, time manja površina ekrana, malo mi fali, ali još uvijek je bolje od novijih 19:9 i sličnih super-izudženih modela.
Ako je iole robustan kao ženin Moto Z, koji je poljubio pod nekoliko puta, bit će dobar pratioc.

Ne sviđa mi se staklo na zadnjici mobitela, bilo bi mi draže da je riješeno kao na Z i Z2, kod tih modela radi se o metalu koji ne lijepi toliko otiske prstiju.
Stock je osjetno brži od N6 s LineageOS15 i 16 i sad će biti mir bar dvije godine. Pie update je naravno instaliran.

Kad se na njega spoji battery mod, mobitel postaje znatno nespretniji od N6, osjetno je teži i deblji. Style Shell je maltene obavezan, šteta što kamera i dalje proviruje pola milimetra van style shella. Navodno ne bi trebalo biti problema jer je kamera prekrivena staklom.