Citiraj:
Autor Romul
Kad informaticari pocnu mjenjat mape kao da imaju celerona pod haubom
A jedno pitanje zasto odma ne kupit 2.0 TDI od 140 KS ako ti je 110 KS preslab?
Mislim kuzim ljude koji kupe najjaci motor i onda njega jos preradjuju i dizu snagu jer im je to valda fetiš/hobi ali ako kupujes Golfa TDI onda kupi onog koji ti zadovoljava potrebe ne?
Pitam stvarno bez ikakve zajedljivosti cisto me zanima jer imam dva frenda u Rijeci koji su toliko zabrazdili u tom mapiranju da ni jedan auto koji voze vise ne valja. Jedan Alfa 147 1.9 JDT a drugi BMW 530d. Idu po svuda traze madjionicare po Sloveniji da im nastimaju mape a auto nikad da radi kako spada 
|
U mom slucaju ne postoji adekvatan motor u startu. Htio sam Jettu mk2 iz 87. Sa 180ks, dosao do pola ( i 140/300) i odustao. Sad imam mk3 96. Hocu 210-220ks. Za nesto novije sto mami slican osmjeh na lice trebam 5000 eura, a na to tek ide odrzavanje. 3000 vise nego ce me ovaj kostat.
Znam decka koji je kupio a6 3.0 tdi u aito kuci i isti tjedan skinuo dpf, egr i digano na 300+
Ta dva Imaju istu bazu, a kostaju razlicito, 140ks ima 6 brzina, 110ks ima 5. Ustedis u startu, prebijes si servis, egr dpf i mapu a dodes na isto.
Nedavno sam bio kod dr. Muhe u Auto timu kada je mapirao 2 gotovo identicna auta, e92 320d. Jedan je na valjcima bez mape pokazao 140ks, nije ga htio niti mapirati, drugi je mapiran izvrtio oko 170-180ks. Tvornicki su 177ks ako se ne varam. Neispravi su ocito, dpf, egr, dizne..ajde ga znaj, tako i tvoji frendovi mozda ignoriraju nesto nevaljalo na autu i uzdaju se da ce mapa sve rijesit.
Jos jedan slucaj, Leon top sport, pd150, mapiran kod jednog "majstora" bez valjaka na cesti, navodnih 200ks. Dosao kod muhe na krekciju i izvrtio 198ks i 360nm (stock 320). Muha napravio korekciju i nakon toga 500rpm prije imao 430nm i 192ks. Auto je leeeetio naspram prije toga. Mozda su tvoji frendovi kod slicnih majstora hodili...