View Single Post
Staro 15.04.2019., 10:07   #2790
nhooyd
Premium

nhooyd's Avatar

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
Ne znam, 2g je prekratak rok za tako nešto.

Neću reći da ti je vjerujem, ali sam u gymu nekih 3 godine sada sve zajedno, znam nešto o tome.

1200 kalorija na 150kg je ne premalo, nego izgladnjivanje do razine bolesti.

Sukladno tome, izgladnjivanje -> kratkoročni rezultati -> odustajanje -> vraćanje kilograma.

Kalorijski deficit je jedno, izgladnjivanje je nešto sasvim drugo.

Zdrav način mršavljenja je nekih 0.5 - 1% tjedno. Znači na 150kg ti si trebao izgubiti max 4-5kg mjesečno. To je nekih 35-40kg godišnje (može to otići i do 50kg godišnje), ali i dalje nije 90kg u 2 godine. 1% na 150kg je 1.5kg, ali na 70kg je samo 700g.

Plus toga, ti si napravio toliko drastičan kalorijski deficit da ti organizam tih 1200kcal kroz par mjeseci navikneš na to, to postane neki bazalni metabolički bioritam (tj. potreba) i onda to više nije kalorijski deficit, tj. što napraviti kada ti 1200kcal postaje normalno? Što onda? Što jesti? Piti vodu samo?

Drugim riječima... I da jesi skinuo toliko u 2 godine, moguće je, ali da si 100% zdrav, ne bi se složio, bez obzira kakvim si doktorima hodao.
I kažeš, redovan si u gym-u? S 180 i 65kg, što radiš tamo? Ne vidim razlog zašto ne bi otišao na 85-90kg?

Ne postane ti 1200 bazalni, sada mi je 1600, taj "starvation mode" je samo mit. Više bi rekao da je izgladnjivanje ovi što prakticiraju vodenu post po mjesec dana..

Sa kakvim doktorima? ZSvoj doktor, i sistematska 2 u privatnim klinikama, uz normalnu prehranu je lagano zadovoljit potrebe za mineralima i vitaminima, više cu vjerovati njima nego internet expertima i ovim fat acceptence ljudima

1200 je sasvim dovoljno da ne budeš gladan, i navikneš se nakon nekog vremena, postoji puno hrane koja nije kalorična po gramazi pa te popuni, pod ovime mi je glavna stvar bila posni sir. A i ono, ne znam kakav benefit mogu imati od laganja ovdje. Nisam trenutno na 1200 kalorija ako te to zanima, jedem oko 2000 sada, vjerojatno ću i više, urodio se neki strah od hrane malo ali nadolazim.

Iskreno ću ti reć čovjek se nađe u takvom mjesto psihološki da mi je trebala takva drastična promjena. Što se tiče gyma, idem cetiri puta tjedno - prsa, leđa, noge i mix ramena/ruke/trbuh. Također pijem i whey nakon treninga i pojedem jedan ogroman obrok (riza piletina brokula itd, od jaja mi je muka pa ih ne jedem nazalost).

EDIT: Malo sam se prejebao, ipak je 3 godine prošlo već od kada sam krenuo.

Zadnje izmijenjeno od: nhooyd. 15.04.2019. u 10:16.
nhooyd je offline   Reply With Quote