Ne znam, 2 godine je prekratak rok za tako nešto. Ne kažem da nije moguće, ali ostati zdrav nakon toga, tj. mršaviti zdravo, ne vjerujem. Ove "Život na vagi" spike ne računam kao način mršavljenja (čast izuzecima).
Neću reći da ti je vjerujem, ali sam u gymu nekih 3 godine sada sve zajedno, znam ponešto o tome.
1200 kalorija na 150kg je ne premalo, nego izgladnjivanje do razine bolesti/egzistencije.
Sukladno tome, izgladnjivanje -> kratkoročni rezultati -> odustajanje -> vraćanje kilograma ili izgladnjivanje -> rezultati -> krah metabolizma.
Kalorijski deficit je jedno, izgladnjivanje je nešto sasvim drugo.
Zdrav način mršavljenja je nekih 0.5 - 1% tjedno. Znači na 150kg ti si trebao izgubiti max 4-5kg mjesečno. To je nekih 35-40kg godišnje max, ali i dalje nije 90kg u 2 godine. 1% na 150kg je 1.5kg, ali na 70kg je samo 700g.
Plus toga, ti si napravio toliko drastičan kalorijski deficit da ti organizam na tih 1200kcal kroz par mjeseci navikneš, to postane neki bazalni metabolički bioritam (tj. potreba) i onda to više nije kalorijski deficit, tj. što napraviti kada ti 1200kcal postaje normalno? Što onda? Što jesti? Piti vodu samo?
Razumio bi da si stao na 90-100kg, pa radio na sebi, ali 65kg, nemoj si to raditi.
A što se tiče viška kože, kažeš "malo"... Ponovo mi je to nevjerojatno. Znam ljude koji su gubili 30kg kroz period od godine i nešto pa imaju kože ko u priči. Ti si izgubio 90kg u 2 godine... "Popunio si se" a imaš 65kg? Ne kužim više ništa...