Kratki osvrt na Galaxy watch 46mm kao dugogodišnji Garminovac.
Izgled ozbiljniji od plastičnog Garmina, tražio sam nešto klasičnijeg izgleda i to je to. Fenix 5 je dugo bio želja, ali cijena i činjenica da ga neću koristiti ni 10% su bili presudni. GW je bagatela naspram Fenixa. Naglasak mi je na izgledu i udobnosti, a fitness stvari su unazad godinu-dvije pale u treći plan.
Odmah sam uzeo i par ozbiljnijih remenova, milanese loop i onaj šabanski. Loop je ful udoban, lagan, prozračan, ali pederkast. Osobno mi paše, frendice me zajebavaju da one imaju takve remenove, jbgaštaš. Šabanski izgleda je-be-no i filing je vrhunski - ali težina brate, cijelo vrijeme ga osjetiš. Estetski mi je više pogodan uz poslovni look i nakon par tjedana korištenja loopa sada će dobit svoju priliku.
Par slikica:
https://imgur.com/a/T8h2IGe
Link
Baterija mi odgovara i malo je bio šok nakon 20+ dana na Garminu... Za moj način korištenja izdrži oko 5-6 dana. Do sada sam testirao sljedeće scenarije:
~4 (nategnuto 5) dana traje ako koristiš HR u intervalima i AOD (AOD ipak najviše ždere), BT notifikacije 24/7, wifi off, osvjetljenje ekrana oko 5-6, lift to wake, prognoza...
~6 dana traje ako ugasim AOD i HR. Tako ga i koristim. Ne treba mi HR itd, a lift to wake radi dosta dobro. Auto brightness dosta pomaže u uredu.
Aktivno koristim: step/floor tracker (Samsung Health), alarm, prognozu, timer, alti-baro, navigation pro u autu, music control za mob, remindere i todo liste, ponekad u autu i wcu telefoniram s njega, a notifikacije i BT su 24/7 upaljene.
Ne koristim: AOD, HR monitoring, wifi spajanje, sleep i stres tracker.
U nedjelju navečer ga skinem s punjača, u petak navečer ga stavim na punjač
Sat preko noći ne troši ništa, oko 2% iako je spojen na BT. To mi je super! Fora je da kad ga skineš sve se gasi, AOD itd. I notifikacije prestaju dolaziti (ovisi o postavkama u Wear appu). Taj Wear app se da isto dobro iskonfigurirati: DND periodi, ne zvone poruke na tel ako nosiš sat (odlična stvar), ne vibrira sat ako koristiš mob (magic!), ako čitaš notifikaciju na satu pa uzmeš mob da odgovoriš, aplikacija od te notifikacije se automatski upali nakon unlocka moba. Moram priznati blago sam iznenađen.
Ugl vrlo sam zadovoljan i drago mi je da ipak uspije preživjeti radni dio tjedna na jednom punjenju. Jbga, moje korištenje sata je takvo, estetika mi je bitnija u ovom trenu. Možda ga nekad budem koristio za bajk. Po recenzijama HR je loš i to me ne motivira da ga koristim za ozbiljnije praćenje bike aktivnosti. Na Garmina sam imao našarafljeno senzore kadence i HR traku i barem su podaci bili točni... Ovo nije sportski sat i sve je to samo zgodan gimmick (imho. Zato ne vidim smisao korištenja tih funkcija). Nažalost bojim se da ništa ni od kupanja u moru, ne mogu ga zamisliti punog soli uz taj rotirajući bezel. Jbga, htio sam šminku, dobio sam šminku