View Single Post
Staro 12.04.2019., 20:48   #2083
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
nakon dužeg vremena sam skužio da mi je problem sa linijom uzrokovao neispravan modem, a ne sama parica. i onda sam kroz tjedan-dva izvrtio sve dostupne modeme koje sam imao na raspolaganju.
iskonov zyxel je liniju držao manje više na 35/7mbita

kako je linija pucala sve više i više, stavio sam zte931 i tu su problemi prestali, tjedan dana bez pucanja linije, pppoe traje 72h u komadu. jedino čini se da taj modem ima loš vdsl modem i da ne kuži annexM (max je bio 35/6mbita).
na njemu ne radi dslstats tako da točnu statistiku nemam.

danas mi je u ruke došao innbox v45 , nakon malo igranja da otkrijem admin password, upao sam unutra i osposobio dslstats. iznenađujuće, to je modem koji se na mojoj liniji ponaša najbolje, uspije izvuć najvišu brzinu iz postojeće parice (38/8mbit).

tako da - neznam kako se ponaša kao router, ali kao modem koji glumi biljku mi se čini još i najboljim od svih. imam i speedport AC, ali za njega se još nezna admin (ako postoji uopće) i ne mogu promijeniti vlan ID da bi mi radio na iskonu.

u svakom slučaju, unazad 4 mjeseca meni je linija skočila sa 29 na 38mbita. još se malo svađam sa t-comom da mi zamijene regletu i cijeli ormarić. da sam bio pametan i stavio SFTP kabel umjesto utp-a kad sam renovirao, vjerojatno bi maksimum bio i veći jer ne bi bilo smetnji od kratkovalnih stanica.
ako nekog zanima kako innbox natjerati da radi sa dslstats-om, nek pita u temi o tom modemu.
jp_rv je offline   Reply With Quote