Citiraj:
Autor Reedy
Dragi forumaši, imam jedno pitanje u vezi njemačkih oglasnika i uvoza automobila, svi poznanici, pa i ovdje ljudi na forumu uvoze iz Njemačke, Belgije i sl. automobile, no moje pitanje je gdje vi nalazite te automobile?
Ja gledam na mobile.de i autoscout i primjerice eto baš sam gledao Mazdu 3 CD150 i Audi A3 od 2013. godišta, 1.6 TDI (sportback) i stvarno nisam našao nit jedan auto da bi se isplatio uvoziti, nakon što se plati uvoz u Hrvatsku cijena dođe na istu kakve mogu pronaći i na njuškalu i ostalim našim oglasnicima.. Da li ja nešto krivo tražim ili?
|
Mora biti, sad ne nuzno da ih ima miljardu, ali da se nac, u pravilu sto su auti luksuzniji, veca je usteda.
Moj savjet ti je sve sto je iznad 120g co2 se ne isplati uvozit.
Od davanja imas ppmv i ekolosku taksu, kao i trosak homologacije. PPMV se racuna po eurotaxu, osim ako je vozilo znatno starije, onda se isplati ici na procjenu. Eko taksa ti je 0,50kn po kg vozila, i homologacija je oko 400kn.
Na to si racunaj jos dovoz vozila, da li neki frend poznanik koji sanerija, ili sam, ako ides sam, put+zoll tablice+gorivo+vinjete ti je dodatni trosak. Pazi samo jer zollke ne mozes svugdje dobiti ako nisi njemacki rezident, pa je najbolje da ti ih prodavac uzme na svoje ime a ti mu refundiras 20ak eura poreza nekakvog koji dode.
Osobno, kupio sam sebi A4 gore u Audi centru, godinu dana star, naspram naseg DasWelta sam ustedio cca 4tis eura prije rege, s time da sam dobio znatno jacu opremu.
Tu sa takvom opremom su bili oko 35tis eura.
Ali trazi, ja sam ga trazio cca6mj, i vec sam poznavao svaki oglas na oglasnicima nasim i njihovim, dok nije uletila prilika.
Gledaj svakako da kupis od pravne osobe, da platis njihov pdv, kao i da dobijes racun za to.
Strpljivo