Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.04.2019., 08:49   #43342
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Da, američke se IIRC proizvode u Mexicu. I ima dosta razlika. Tipa, naša za EU tržište ima taj 2.0L 122 KS s elektromotorom koji kao "pomaže", dok ameri imaju 2.5L iz prošle generacije sa 186 KS, bez elektromotora ako sam dobro shvatio. I to su jedini motori u ponudi, tu i preko bare.

S druge strane, Ameri imaju šiber dok ga nisam vidio u ponudi kod nas. Ali zato mi imamo 360° - 4 kamere oko auta, dok oni imaju samo stražnju kameru (zasad). IMHO mijenjam te kamere za njihov 186KS motor jučer.

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
@Thor razmisljam o jednoj CD150, ali prije facelifta (ima rucnu kocnicu). Svidja mi se dosta i sve vise naginjem prema toj opciji. Ima nesto na sto bi trebao pripazit?
Jesu rjesili problem hrdje?
Prvi CD150 imali su neke mušice. Problem dizanja ulja o kojem se i ovdje pisalo nije bio problem već krivo kalibriran "dipstick" ili ti ona štanga s kojom mjeriš ulje. Veći problem su vakuum pumpa i bregasta (za bregastu sam pročitao na mazda.hr forumu). Vakuum pumpe su mijenjane po opozivu. Mene je u FL verziji zakačio samo opoziv ECU mape. Kada su ti opozivi krenuli, starijim modelima je mijenjana ta pumpa i ECU remap, ovisno o godini proizvodnje. Provjeri dal je to odrađeno.

Citirati ću preporuku drugih sa Mazda.hr foruma jer se tamo netko isto raspitivao za taj motor: ako uzimaš izvana pazi da nema nikako preko 150000km i da su svi servisi rađeni na vrijeme i u ovlaštenom. Naše mazde imaju 5 godina garancije, vani imaju 3. Isplati se u ovlaštenom doplatiti još 2 pa si miran. Ja nisam to radio (čekao sam da se upali lampica ključa) ali isto preporučaju mijenjati ulje češće nego na 20000 kao po priručniku/preporuci servisa radi DPF filtera jer ulje navodno odradi svoje nakon 10000km.

S hrđom nemam problema, jedino što sam do sada primjetio je auspuh ali to je brijem normalno. Veći problem im je stavično osjetljiv lak. Pa to isto valja pogledati u kakvom je stanju.

Ja sam najveću za*ebanciju imao s retrovizorima. Neki nemaju s tim nikakvih problema, dok sam ja promjenio oba el. motora za sklapanje - 2 puta, obje strane (sve u garanciji). Možda nije loše pitati i za to.

Vezano uz torsion beam - na koji si način osjetio točno razliku u odnosu na auto sa neovisnim ovjesom (Focus koji spominješ)?

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 08.04.2019. u 09:06.
T}{OR je offline   Reply With Quote