Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.04.2019., 23:07   #43337
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
U Mazdi 3 HB sam se jako cudno osjecao. Ko u tenku. Sve mracno i slabo vidljivo, ne znam kakav je sedan.
Vozi jako lijepo, 122ks je sasvim dovoljno ako ne ocekujes kick kod dodavanja gasa, ali daleko najveci letdown je torsion beam. I mogu oni pricati koliko hoce da se ne osjeti, mozda se i me osjeti na glatkim austrijskim seoskim cestama, ali u Zagrebu sam ja itekako osjetio.

Toyota Corolla mi je opcenito puno bolje sjeo u voznji (1.6 132ks). Ali ima grozan infotainment i sedan (kojeg gledam) ima nesto dosadniji look od HB-a (koji pak nema 132ks masinu), dok na US trzistu ima isti look odnaprijed kao HB.
Karavan im izgleda WOW i dugo nisam vidio tako lijep karavan. Uzivo je bas cudo.

Meni je taj crni strop i potpuno novi interijer općenito odličan. Sjeo sam u jednu crvenu u Habulinu koju su imali vani. Nisam još vozio jer mi je 122KS s konja na magarca sada kad imam zadnju FL verziju trice, i to s jačim motorom.

Hvala na prvom konkretnom komentaru za torsion beam. Do sada samo slušam novinare i recenzije/bajke kako nema razlike. Iako, jesi vozio prošlu generaciju za usporedbu? Nije da Mazda baš ima mekan ovjes u startu... A i svi ti demo primjerci imaju 18" felge na kojima veću grabu osjetiš u bubrezima. Znam jer imam iste na svojoj.

Vjerujem da je taj G122 dovoljan. Morali su dodati onaj elektromotor jer očigledno bez njega Skyactive priča više ne prolazi. Najslabiji G100 je po meni izbačen radi povećanja mase. U prošloj generaciji je bio preslab, ovdje jednostavno ne bi bio dovoljan. Problem je što nema ništa jačega trenutno u ponudi.

Čisto za usporedbu, moja 2.2L diesel M3 ima 1320kg, nova M3 sa tim G122 ima 1439kg s punom opremom. IIRC mislim da je stara sa G120 motorom imala oko 1280kg. Dakle to je povećanje od preko 150kg (svi navedeni kg samo za ručne mjenjače).

Nova Corolla mi je dizajnom odlična, ali kao što kažeš infotainment je dosta loš i interijer mi se nimalo ne sviđa. A tu ćeš provesti najviše vremena kao vozač pa mi je to stavka broj 1.

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Vidjet cemo dal ce M3 Skyactive X dobiti multi link, ali bojim se cijene za taj model.

Na kraju ce ispast da je i dalje najnormalniji HB Kia Ceed 1.4T
Čisto sumnjam da će radi SkyActivX mijenjati stražnji ovjes. Zasada je čini se, to jedini "pošteni" motor koji stiže u EU. Prema zadnjem testu od prošle godine koji sam čitao ponaša se kao njihov tipični atmosferac (trom na nižim okretajima). Tako da sam skeptičan i dok ne vidim / isprobam ne vjerujem. Ako uspije izvući 7s 0-100km/h kao ameri iz svojih M3 sa njihovim G186 motorima ima neke nade barem za taj dio performansi...

Btw. jedan od razloga što SkyActivX kasni je navodno da žele više performansi iz njega izvući. Pogotovo za US tržište jer oni već imaju spomenuti 2.5L G186 pa ne bi dobili ništa novoga. Po tom pitanju, uletio u komentare na jednoj zatvorenoj FB grupi za Mazde 3 i lik koji radi u ovlaštenom u Alabami mi veli da njima vjerojatno u M3 stiže turbo kojeg su dobili u M6 prošle godine, za top opremljene modele.

Vrijeme je da se opamete i za EU tržište jer očito su svjesni da im motorizacija zaostaje... EDIT: Plus, po recenzijama AWD model s istim motorom je dosta trom (sparen samo s AT mjenjačem). Kod nas AWD stiže tek sa SkyActivX. Pitam se zašto...

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends

Zadnje izmijenjeno od: T}{OR. 07.04.2019. u 23:18.
T}{OR je offline   Reply With Quote