View Single Post
Staro 07.04.2019., 13:07   #1191
Javorko
Premium

Datum registracije: Jan 2007
Bok svima, molim vas i ovdje za kratku pomoć.
Naime, možda je stari laptop pred penziju (to će te mi reći u drugom topicu ) pa imam već neko vrijeme namjeru kupiti novi - bez kompa sam sada kao bez ruku, a noge tako i tako ne mogu najbolje koristiti.

Ono što me interesira što biste preporučili za:
1) povremeno igranje - volio bih malo i PC gaming isprobati, jer za sada sam console gamer.
2) neka je minimalno i7, 16gb ram, ssd zbog povremenog uploadanje stvari na server - nadam se skorijoj optici (+ može i hdd kao ''ekstra'' od najmanje 500GB)
3) neka grafa, a da je vr ready
4) iako ću još duže vrijeme ležati, druge mi nema, IPS mi je baš fora na trenutno laptopu (Acer VN7-791G), još iz doba kad sam mogao sjediti
5) možda glupo pitanje, neka je tih - makar u idle-u i relativno ''hladan'' i brz (ovaj trenutni je već dosta spor).

Ono za što bih ga služio jest:
a) prvenstveno surfanje + gledanje 1080p, 2160p materijala (spojio bih ga na plazmu via HDMI),
b) casual igranje igara (možda čak i GTA V, ništa jače od toga - za sada),
c) učio bih programirati (našao sam par tutoriala, a ne znam koliko je programiranje zahtjevno poradi hardvera), možda i izrada web-stranica (znam da ovo i nije toliko zahtjevno, ali navodim reda-radi),
d) editiranje videa (ništa bijesno, već ono klipić od par minuta pretvoriti u gif)

Možda se na prvi pogled ne čini da mi treba nešto jače, ali ne bih kupio neki ''bezvezni lap'', već nešto što me može najmanje 5 godina služiti.

Neki pretendenti bi bili sljedeći:

a) https://www.links.hr/hr/prijenosno-r...crno-015000084
b) https://www.links.hr/hr/prijenosno-r...crno-015000098

Znam da je ''A'' bez HDD-a pa me iz vašeg iskustva zanima, je li 512GB SSD dovoljno?
Ovisi o preferencijama, ali čisto me zanima što vi kažete?
(znam da to nije cijelih 512 i da OS zauzme ''nešto prostora'', ali ono...)
Kod ''B'' pak me brine maleni SSD? Možda griješim, što vi kažete?

Nadam se da se razumije post, a lako pojasnim po potrebi.

Hvala vam svima unaprijed na pomoći.
Javorko je offline   Reply With Quote