Citiraj:
Autor Pomo
Ako ste navikli relativno lako storage proširit na laptopu, zaobiđite T580 u širokom luku.
EDIT: sve je reko', ništa reko' nije. Može se uklonit m.2 ssd sa pripadajućim kavezom i staviti klasični 2.5" disk. I onda slijedi ali.
Obzirom da nije riječ o sata portu, treba drugačiji kabel nego što dođe sa ssd-om.
Uglavnom milion komplikacija. Jedina realna opcija je ovo što sam poviše tražio, preporuku za veći m.2 2280 nvme ssd.
|
Uzeo manjeg brata: T480. Sve sto si rekao stoji. Ne razumijem poantu ssd-a na wwan portu ako ne mozes bootati s njega: skuplji su, manjeg kapaciteta, nije neki izbor.
Moja situacija je sljedeca. Imam nvme disk s Windowsima koji mi ne trebaju (key je negdje u hardwareu).
Zelio bi kupiti najjeftiniji SSD s pripadnim adapterom, reinstalirati na njega Windowse i Office za nikad-se-ne-zna.
Kad to proradi, izvaditi taj jeftini disk+adapter, prebisati trenutni nvme disk i staviti na njega Linux koji koristim inace.
E sad.U laptopu je adapter za nvme disk. Ako hocu samo zamijeniti nvme disk onda moram adapter raskapati pola sata (vjerojatno 5minuta ali mi se neda) pa bi zato htio uzeti taj jeftini disk skupa s adapterom.
Zapeo sam gdje kupiti adapter za normalni ssd 2.5 disk. Moze i adapter za m.2 i za nvme.
Ima li netko ideju gdje kupiti bilo koji od ova tri adaptera. Trazim najjeftiniju opciju za SSD+adapter ali s obzirom na situaciju ne biram

. Dovoljan mi je i 120GB SSD.