Citiraj:
Autor panasonic
Pa se postavlja pitanje zašto kupuju skupe telefone?
Kakve rate i gluposti, kupi mobitel srednje klase za 200 eura.
|
Kako će dijete u školi reći da ima Xiaomi ili Motorolu? Kako će itko kome je bitno mišljenje drugih se pojaviti u društvu takvih istih ljudi i biti prihvaćen sa mobitelom od 200 eura? Neki su ustrajni pa klincima kažu "gle, oš RN5 ili neš ništa", a neki naprave nešto što ću kasnije u tekstu opisati.
Odavno je kod mnogih ljudi smartphone prestao biti ono što je i da služi onome čemu je namjenjen i zato je to tako. Ili flagship ili ništa.
Nedavno rodica vodila sina od 14 godina u ZG kupit mu mobitel jer je dobar je i zaslužio je. I pita kaj ima za do max max 2000 kn na 100 rata u dućanu jer to je ono plafon i nema se love, nema šanse više jer krediti ovo ono. Nabrojim joj Motorole G modele, Xiaomi RN uređaje, čak i Huawei i Honor ako oće poznatiju marku. Dok sam nabrajao te marke, vidio sam izraze lica tipa :/ i mrdanje obrvana, pa nakon što je strpljivo odslušala 2-minutno izlaganje o "nekim tamo levim markama" prvo pitanje je bilo "a Samsung ili Ajfon"? Reko, nema Samsung ništa vredno spomena ispod 2000 kn tj ništa bolje od navedenih za 500 kn manje dok Apple zaboravite za tu lovu.
Vrate se iz ZG sa Iphoneom 8. Bio je samo oko 6000 kn pa kud sve tud i još 24 rate po 250tak kn
Tako da za to love bude uvijek.
Ne osuđujem, ne upirem prstom, ne sprdam se. Samo iznosim primjer iz svoje šire obitelji. Što će drugi reći - to je valjda u DNA od stoljeća sedmog našeg naroda
Citiraj:
Autor renc
Nisi ukalkuliral bonove koje plaćaš mjesečno (recimo u tarifi sličnoj njegovoj na pretplatu) ali slažem se, puno je povoljnije za keš. Ja imam istu dilemu za ženin mob.
BTW, stavio sam 1800 kn za S7 edge koji nema ni točkice (izgleda doslovno ko iz dućana (bilo staklo gore i maskica), baterija na 92%, sva oprema, račun, garancija do 10mj. Nitko se ne javlja. Ljudi računaju taj moj valjda kao i onaj koji izgleda kao da je prošao bojište i baterija mu drži jedan sat. Skoro pa ću ga ostavit kćerki.
|
Koristim bonbon i plaćam onoliko koliko mi treba tj koliko skurim, a njemu ostane ohoho toga na kraju mjeseca. Više od duplo jeftinije prolazim financijski kad plaćam račun.
A što se tiče 1800 kn za S7E, bojim se ti se ne javljaju zbog cijene a ne mišljenja što je prošao.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk