Evo da i ja "prisnažim"
Disklejmer: NISAM fanboj - štoviše (bio) dežurni "mrzitelj" Zmazunga, Eplova, Šaomija, Vauveija, Onora, __________ i ljubitelj underdogova...
Godinama vozio OnePlus One i Zenfon žena razne Xperie high/mid-rejnđa.
(netko će odskrolat par stranica nazad i primjetit da sam upravo ovdje pitao upućenije od sebe što kupiti)
Ganjala se dakle nekakva Nokia, OnePlus ili ZenFone opet, nešto slično. I na kraju pogodim warehouse deal na Amazonu i nakon par dana korištenja treba pošteno reći da je S8/S9 je odličan mobitel. Stvarno. U bilo kojoj verziji.
Čak je i ovaj OneUI toliko "normalan" da mi ne smeta (ja kao nekakav purist još od vremena HTC Desirea i Oxygen/Cyanogen đinđerbreda) - štoviše paše da ne moram kopat i tražit appove za najbanalnije stvari koje od mobitela očekujem.
I radi. Stvarno radi. Baterija, nakon perioda navikavanja na mob (intenzivno čačkanje satima dok sve namjestim - znate o čemu pričam), skroz uredna. Što kolega kaže - na kraju dana ostane makar 40-50%. Kamera je jebiga mrkli mrak. Ekran mrak, čak i dizajn. Ima par mušica al već se vidim u sretnom suživotu sa ovom spravicom slijedećih par godina.
I žena isto, draži joj je Korejac od mene, majku mu žutu azijatsku.
TLDR - nije fanbojizam samo zato što jedan brend napravi stvarno-dobar-mobitel/model i ljudi ga preporučuju jer (vidi vraga) VALJA. Danas-sutra možda i momci iz Cupertina naprave mobitel pa ću i to morat preporučit.
Želio bih se zahvaliti Akademiji, kolegi s posla čiji S8+ gledam već mjesecima, Drugovima Brki, vacsu, Gabri, coconutu, xlr i ostalima i koleginici Flashbang