pozdrav ..... ovak, imam s478 na kojoj je celeron 1.70, 768 RAM, agp graf. ,maxtor 60gb ata
planiram preci na bolju konf. (intel) koju bih koristio u iducih 1-2 god., zasad ne zelim koristiti 64-bit.
mislim uzeti prescotta od 3ghz, maticnu sa socketom lga775, zadrzati agp graficku i kupiti sata hdd od 200 gb.
Zanima me koliko se to isplati SADA uzimati posto sve prelazi na 64bit .... i ne znam da li da uzmem maticnu koja podrzava ddr2 jerbo sam jucer kupio GEIL ram modul od 512 na 400 mhz, u planu mi je s novom konfom ubacit jos jedan takav - koliko se isplati te module stavit na maticnu koja podrzava ddr2, koliko dobijam/gubim time?
Kao sto vidite imam isplaniranu konfiguraciju (otprilike), novaca nemam na bacanje, samo me pored ddr/ddr2 zanima koliko ce socket lga775 biti aktualan i nadogradiv hardverom koji cu moci duze koristiti.
Planiram se baviti produkcijom muzike (reason, cubase) (zvucna je sad nebitna, o tom drugi put), igrice ne igram tako da je graficka u drugom planu.
Za kraj, tj. za one koji imaju zivaca objasnjavat - imam 2 modula, stari je 256 MB neke bezimeme tvrtke i radi na 266Mhz, ovaj novi je GEILov 400 MhZ --- upikao sam ih oba i sad imam 768, znam da rade na nizoj frekvenciji --- ovaj stari modul bi maknuo cim kupim jos jedan GEILov ---- sto mislite jel bolje da rade ovako sinkrono na nizoj frekvenciji ili da jednostavno izvadim stari modul. Maticna NE podrzava 400 Mhz tako da brijem da bi radilo na 333.