Tema: nadogradnja
View Single Post
Staro 31.12.2005., 19:18   #1
phelan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
nadogradnja

pozdrav ..... ovak, imam s478 na kojoj je celeron 1.70, 768 RAM, agp graf. ,maxtor 60gb ata

planiram preci na bolju konf. (intel) koju bih koristio u iducih 1-2 god., zasad ne zelim koristiti 64-bit.

mislim uzeti prescotta od 3ghz, maticnu sa socketom lga775, zadrzati agp graficku i kupiti sata hdd od 200 gb.

Zanima me koliko se to isplati SADA uzimati posto sve prelazi na 64bit .... i ne znam da li da uzmem maticnu koja podrzava ddr2 jerbo sam jucer kupio GEIL ram modul od 512 na 400 mhz, u planu mi je s novom konfom ubacit jos jedan takav - koliko se isplati te module stavit na maticnu koja podrzava ddr2, koliko dobijam/gubim time?

Kao sto vidite imam isplaniranu konfiguraciju (otprilike), novaca nemam na bacanje, samo me pored ddr/ddr2 zanima koliko ce socket lga775 biti aktualan i nadogradiv hardverom koji cu moci duze koristiti.

Planiram se baviti produkcijom muzike (reason, cubase) (zvucna je sad nebitna, o tom drugi put), igrice ne igram tako da je graficka u drugom planu.

Za kraj, tj. za one koji imaju zivaca objasnjavat - imam 2 modula, stari je 256 MB neke bezimeme tvrtke i radi na 266Mhz, ovaj novi je GEILov 400 MhZ --- upikao sam ih oba i sad imam 768, znam da rade na nizoj frekvenciji --- ovaj stari modul bi maknuo cim kupim jos jedan GEILov ---- sto mislite jel bolje da rade ovako sinkrono na nizoj frekvenciji ili da jednostavno izvadim stari modul. Maticna NE podrzava 400 Mhz tako da brijem da bi radilo na 333.
phelan je offline   Reply With Quote