View Single Post
Staro 30.03.2019., 20:19   #1473
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor tun3 Pregled postova
Aptiva mi ima super socket 7 ploču, tako da mislim da otpada Rage XL... A što se tiče FX5500 možda ću zvučat glupo ali nije mi problem cijena, nego mi nije vremenski kako treba, prenova mi je žao mi je šta nisam ulovio kad mi se nudila PCI TNT2 M64 32MB za nekih 150kn, nisam znao da su baš toliko neviđene. Znam da je to taman bilo vrijeme procvata AGP-a ali PCI je potrajao još dosta dugo... vjerojatno je više problem jer je masu toga završilo na elektorničkim otpadima jer to realno vrijedi nešto samo nekolicini nas posebnih, drugima zauzima prostor i spada pod staro smeće...

edit:

Inače dotični komp ima integriranu grafiku neku, ako se ne varam SiS, ali tko još koristi integrirane grafičke
Da, istina je... Većina tog starog hardvera je završila na starom otpadu, zato se danas i prodaju po zanimljivim cijenama. Pogledaj na Njuškalo, profil po imenu Elektronika107. Tip je prava "mustra", i traži sulude cijene ali ima dosta toga za ponuditi. Moje iskustvo je podijeljeno, kupio sam dosta hardvera od njega svojevremeno, od kojih je nešto radilo kako treba, dok sam drugo reklamirao i vraćao natrag jer se pokazalo neispravnim. Da li je znao ili ne to naravno ostaje pitanje...

Ja ovdje imam dosta PCI grafičkih, ali to ti je sve Trident, SiS, S3 i slično, sa 1mb video memorije. U stvari, kad sam nedavno sastavljao Pentium 133 (krajem prošle godine, možeš vidjeti postove na prijašnjim stranicama) morao sam ovdje tražiti i mijenjati potpuno novu Rage XL za Matrox Millennium koju je imao @duggi. Tako da (s obzirom na izbor), rekao bih da ti je bolje sa tom integriranom grafičkom, možda čak da probaš dodati više memorije, oduzeti od RAMa i dodati integriranoj grafici kroz BIOS, naravno ako je moguće...
  Reply With Quote