Eto, danas upogonio i restorao data na Galaxy S9+, pa da ne duljim, ukratko svoje subjektivno mišljenje u usporedbi sa S7 ću nadrljati. Često nisam imao imao stari mobitel kad je došao novi, ali ovog puta imam i S7 i S9+ pa sam mogao usporedno štoljati po oba. Neću stavljati da je veliki plus brži procesor i više RAM-a jer ni S7 nisam po tom pitanju iskorištavao do krajnjih granica, ali se podrazumjeva to da je S9+ "jači".
S9+ over S7:
- audio output: tu je S9+ 5 svjetlosnih godina ispred S7; stereo zvučnici, čist zvuk, bass... naspram onog malog kreštavca na S7

S7 ima OK zvuk, no može se sakriti ispred S9+
- software: kod same instalacije se dosta toga može ne-instalirati te kasnije deinstalirati, manje bloatwarea nego na S7 (valjda ovisi od regije do regije)
- baterija: mobitel sam upalio sa 37% baterije, SmartSwitch je radio prebacivanje sa S7, plus štelanje appova i postavki; do 1% sam imao 3 sata i 7 minuta SOT-a. OK, na S7 je baterija degradirala nakon 3 godine, ali S7 ni kao nov nije postigao takve rezultate, bio je jako blizu u cca 10%
- prednja kamera: jednostavno miljama bolja od prednje kamere na S7 (osobno ne koristim jer se ne naslikavam, ali valja spomenuti).
- glavna kamera: jasno, 2 su bolje nego jedna, no ovdje nije razlika kao kod prednje tj drastično je manja razlika. ima više modova, super slow-mo i takvi featuri. bolja je, ali nije ni blizu bolja onako kako je na S7 bila bolja od S5 u 2-godišnjem razmaku. Preko vikenda ide u malo žešći field test po vani, ali za sada ovako "iz nutra" mislim da je tako.
S9+ i S7 u egalu:
- ekran: ja bih rekao osim u veličini, sama kvaliteta slike i svjetlina su tu negdje; vrhunska na oba uređaja
- R/W microSD kartica: brzina pristupa i pisanja je isto tu negdje
S7 over S9+:
- kompaktnost: osobno, S9+ mi je malo prevelik (vjerojatno stvar privikavanja no svejedno), iako imam šapu, ono kako sam ophodio notifikacije na S7, teško mi ih je izvesti jednom rukom na S9+
- home button: iz jednog jedinog raloga mi fali - dual klik i pokretanje kamere
- prokleti edge ekran: koliko god mi dobar S9+ bio, ovaj edge ekran je totalno nepotrebno sranje na uređaju. Iako S7 ima radijus na kraju, ali je mila majka naspram ovog spiganog dreka.
Sad ovo nema veze sa uređajem, ali sad moram kupiti barem 7 USB-C kablova jer nigdje nemam niti jedan
Ako netko nađe korisno ovo trkeljanje, biti će mi drago. Ako netko misli da ništa od navedenog nije točno, BMK

vrijedi li skoro novi S9+ u jednadžbi "S7 3 godine star + cca 2000 kn"? Prosudite sami. Meni i da (skoro puna garancija, nova baterija) i ne (edge ekran, mali pomaci ka boljem kod main kamere). Obzirom da sam na S7 izdržao 3 godine bez potrebe upgradea, vjerojatno i ovaj bude doživio istu sudbinu
Bez obzira na novi uređaj, još uvijek tvrdim i mislim da je S7 itekako funkcionalan i dobar uređaj te bad MoFo koji "pomera dupad" i dalje nakon 3 godine, koliko god to nekom bilo mrsko, teško ili smiješno za čuti