View Single Post
Staro 28.03.2019., 18:08   #1466
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Riva TNT2 Vanta i M64 su najveći promašaji toga vremena
Tek na GeForce 2 MX200 se dalo nešto solidno odigrati od tih budget modela
Složio bih se za "Vanta" izvedbu, njih su ionako samo koristili u onim gotovim mašinama od HP-a (Vectra) i tome slično. Gola kartica, bez hlađenja i/ili bilo kakvih dodataka poput TV out.

M64 međutim je OK... U stvari, rekao bih da je M64 u današnje vrijeme idealni kandidat za retro gaming "on the budget", jer tih grafulja ima na tone (i ne vrijede gotovo ništa), a vrte sve igre u razdoblju 1993, 1994 do 2002, 2003. Naravno, za one novije igre želiš nešto jače, moj osobni favorit je GeForce4 Ti4200

Evo malo konkretnih brojeva i testiranja... Naravno da konfa iz dolje navedenog primjera možda nije idealni odabir za M64 i/ili Voodoo2, ali želio bih ukazati na brojeve, prednosti, kao i samu brzinu/sposobnost M64 u odnosu na druge modele

Prvo, 3DMark 2000 benchmark, sa M64 grafičkom... Dobio sam 1768 bodova, što je sasvim prihvatljivo za hardver iz te klase.

Zatim imamo još jedan bench, ali ovaj put na drugoj mašini (ova gore je bio Duron 950 ako se ne varam, sa DDR RAMom). Ovaj put međutim imamo Pentium II, 266MHz koji kombinira Voodoo2 i M64. Želio sam znati koliko je M64 lošija od Voodooice, i da li se uopće mogu uspoređivati ili ne. Rezultati su blago rečeno šokantni - V2 lagano gubi od M64, što naravno nikako nisam očekivao... M64 je testiran pod 1024x768, dok je V2 imao max 800x600, 16bit (za obje kartice), u 3DMark 99. Činjenica da je M64 novija godinu-dvije od Voodooice, i da ima više memorije, ali imajte na umu da je M64 bio "dno ponude" onog vremena, dok je V2 bio na vrhu, kao "jedan jedini ... i nenad***ivi

A kako je to izgledalo na ekranu, pogledajte ovdje... Istina je da nije video (i stoga je teško dobiti pravi dojam), ali sve navedene igre OSIM GTA3 su radile na prihvatljivoj brzini. Pa krenimo redom:
Harry Potter i Kamen Mudraca (radi odlično)

Harry Potter i Odaja Tajni (ima sitne greške sa teksturama kao i većina nVidia grafičih, ali radi odlično)

GTA III (ne radi, jedva sam uspio izaći iz igre. Vrti se na nekih 1, 2 FPS)

GTA Vice City (iste postavke kao i GTA3, ali radi prihvatljivo, nekih 20, 25 FPS)

One (još) starije naslove nema smisla ni spominjati, jer ih M64 vrti kao od šale... Half Life, Max Payne i ostalo. Koliko me pamćenje služi, rezolucija je 1024x768, 16bit što je za ono vrijeme bilo i više nego dojmljivo.

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 28.03.2019. u 19:06.
  Reply With Quote