Citiraj:
Autor renc
Slažem se. Ali uvijek ono ALI. Koliko košta IPS 27" 144Hz i još ak ima freesync. Puno previše za mnoge od nas. K tome treba imat grafičku koja bu terala 144 FPSa na 1440p. A nezam koliko ima 144HZ monitora sa IPS matricom na tržištu. Ja osobno TN nikad ne bi uzeo slika mi je jednostavno užasna pogotovo kad pomaknem glavu malo. A takvi su kao gamerski monitori, TN s 144 hz.
|
Ne bih se složio oko nekih djelova komentara, npr. guram 1000kn plaćenu rabljenu gtx1060 6gb i skroz je ok za 1440p.. zahtjevni bi mozda gtx 1070/1080 pa sve do 2080ti, ali nije ni ova moja ni malo loša..
Monitora ima ispod 2000 novih, rabljenih je teze naci, ali evo ja sam upecao jedan "solidan" za nesto više

Ipak, iz ove sad perspektive vjerojatno monitor neću mjenjat slijedećih 5-10 godina što je ako tako gledamo najisplativija komponenta ..
Znam da to studentima i mnogima općenito nije malo, ali realno nije to sad ni nedostižno..
I da, moje mišljenje je da je bolje imati dobar monitor pa kasnije mjenjati grafičku ako treba stisnuti.. nego kako svi mjenjaju grafičke i bacaju lovu a monitor i dalje prikazuje "sve isto"
Ovaj monitor sto sad imam (Asus Rog Strix XG32VQ 32" 144Hz Freesync VA panel) mi je definitivno najpametnije sto sam kupio za komp u zadnjih 10ak godina.. obožavam ga.. i to govorim kao osoba koja se dugo opirala ići iznad 24" jer mi je to bilo nekako veliko.. eh kako sam bio u krivu.. lol
PS
..i još jedna stvar, da se osvrnem na gunthera.. Razlike se na monitorima lako primjete kada su jedan pored drugog. Baš me interesira da li bi iste razlike vidjeli kada bi upalili jedan, pa ga ugasili i onda probali drugi. A to je isto bitno. ..velike razlike ce se vidjeti naravno, ali kod dva tehnički slična modela različitih proizvođača sumnjam. Želim reći da čim se moraš jako koncentrirati i proučavati minutama da bi uočio neke razlike, i još onda da ih prstom pokazujem drugima jer ne vide drugačije, to se po meni ni ne računa - ako koristiš samo jedan, kupiš jeftiniji s duljim jamstvom i amen. ljudi se previse brinu