View Single Post
Staro 27.03.2019., 15:40   #3623
DR bodul
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2018
Citiraj:
Autor Mac_F Pregled postova
Pozdrav ekipa, do ljeta planiram ubost neki X2xx thinkpad, pa se dvoumim između x240 i x230.
Do sada sam imao samo službene T serije (T400, T430) i sada evo P50, koji su mi svi ok, ali možda bi na nešto manje, pošto ga dosta nosim okolo.
Koliko sam gledao, x240 ima samo jedan DIMM slot i još neke mušice... da li ima nešto po čemu je osjetno bolji od x230?
Koristio sam X220 i sad koristim X240. Ne poželim se vratiti na tog bucka. X240 puno je elegantniji i tanji, samim time i puno lakši za nošenje. Što se tiče rama mislim da ti to nebi trebalo predstavljati problem jer linija X2.. nije baš najbolja za velike i zahtjevne programe poput Photoshopa, Lightrooma ili Autocada zbog malog ekrana. Zahtjevnije igrice kočiti će ti grafička. Ovisno o stanju baterija autonomija za X240 ti je definitivno veća nego za X230.
Kikpad koji spominje kolega Calypso je stvar navike i osobno meni ne predstavlja neku prepreku sada kada sam uhvatio "mot".
Govoreći o samoj brzini cijelokupnog uređaja dojma sam da bi X240 trebao biti osjetno življi u odnosu na T230. Takav sam dojam stekao koristeći T440s sa procesorom I5-4300U u odnosu na T430 sa procesorom i5-3320M, a oba uređaja na Win7 pro OSu. Moj je X240 sa I7 procesorom i Win10 pa mi je teško sada uspoređivati brzinu u odnosu na druge uređaje.