Citiraj:
Autor Colop
Ima nažalost.
Dobar dio Like ti je ograničenje uredno stavljeno na 110 km/h,a ne 130.
Slažem se za adaptivni tempomat da je super stvar i definitivno u idućem autu ga treba uzeti, iako me u jednu ruku malo i strah te tehnologije, jer zamisli nek se neki senzor ili soft zblesira i očita nešto krivo pa ti u lijevoj traci na 150 km/h počne naglo kočiti 
|
A misliš da mene nije bilo strah kad sam pročitao da novi Focus ima "revolucionarnu opciju" da ako procjeni da ne može zakočiti na vrijeme, napravi naglo skretanje da izbjegne prepreku....
Sad zamisli false positive toga i on te naglo prebaci u lijevu traku na autoputu... ili ti na magistrali naglo skrene u desno u provaliju...
Citiraj:
Autor IcyTexx
Ah, znam.
Što se tice adaptivnog, u par desetaka tisuća kilometara nisam imao problema, a koristim ga na svim imalo ravnijim cestama. I to je još “stara” tehnologija, na autu iz 2008., sigurno je još napredovao od tad. Stari je prošao preko parsto tisuća kilometara i pamti samo dva false jača kočenja, ali ništa prestrašno. A sad, valjda ovisi o sustavu i kako je izveden. Po iskustvu, više su konzervativni s kočenjem, računaju da i dalje aktivno paziš na promet.
Više sam skeptičan prema ovim novim sustavima koji funkcioniraju na višoj razini, i nisam nimalo uvjeren da ćemo skoro imati samovozeće aute, kako to hrpa automakera najavljuje. Kao VR devedesetih, uvijek je iza ugla, a nikako da dođe.
Odustajem, mislim da se nismo skužili. 
|
Da, imaju konzervativno kočenje, jer vozač mora i dalje paziti. Onaj lik što je poginuo u Tesli je upravo zato poginuo. Radar nije kočio, jer su bili konzervativni po pitanju kočenja kad primjete prepreku u zraku, ali ne na cesti, pošto se previše kočilo zbog znakova na autoputu.
P.S. Nema ti druge nego odustati u ovakvim situacijama. Vidim da su drugi preuzeli borbu, ali bojim se da će biti uzalud.