Citiraj:
Autor Colop
Ima nažalost.
Dobar dio Like ti je ograničenje uredno stavljeno na 110 km/h,a ne 130.
Slažem se za adaptivni tempomat da je super stvar i definitivno u idućem autu ga treba uzeti, iako me u jednu ruku malo i strah te tehnologije, jer zamisli nek se neki senzor ili soft zblesira i očita nešto krivo pa ti u lijevoj traci na 150 km/h počne naglo kočiti 
|
Ah, znam.
Što se tice adaptivnog, u par desetaka tisuća kilometara nisam imao problema, a koristim ga na svim imalo ravnijim cestama. I to je još “stara” tehnologija, na autu iz 2008., sigurno je još napredovao od tad. Stari je prošao preko parsto tisuća kilometara i pamti samo dva false jača kočenja, ali ništa prestrašno. A sad, valjda ovisi o sustavu i kako je izveden. Po iskustvu, više su konzervativni s kočenjem, računaju da i dalje aktivno paziš na promet.
Više sam skeptičan prema ovim novim sustavima koji funkcioniraju na višoj razini, i nisam nimalo uvjeren da ćemo skoro imati samovozeće aute, kako to hrpa automakera najavljuje. Kao VR devedesetih, uvijek je iza ugla, a nikako da dođe.
Citiraj:
Autor Old Iggy
Upravo zato što se ništa ne mora, nisu ti ni neki primjeri ni problemi.
Možeš li usporavati na autocesti? Možeš. Možeš li se uključiti s 60? Možeš. Moraš li voziti 130? Ne moraš. Imaš li dovoljno rano najave ulaza i izlaza? Imaš.
|
Odustajem, mislim da se nismo skužili.