View Single Post
Staro 26.03.2019., 11:45   #2785
Yurgonn
Registered User

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Na tako veliku udaljenost ti je izracun za tocnu udaljenost izmedju antena samo pocetna tocka od koje moras krenut i povecavat razmak, jer nema pravila za tocni razmak na udaljenosti vecoj od 800-1000m.

Kako imas LOS smjer nije problem, a gledas da razmakom dobijes sto manji RSSI. Kad dobijes -51dB onda si na konju

Jos jednu stvar nakon toga isprobaj: mjeri download prvo sa jednom pa onda sa drugom antenom da vidis koja daje bolju vrijednost...
E, hvala na odgovoru. Nisam znao da udaljenost između antena treba podešavati preko RSSI-a.

Udaljenost je točno tolka - mjerena prek Google Earth-a. Preko dana uopće ne vidim baznu stanicu, nego tek po noći kad se upali i crvena lampa na baznoj stanici. Tak da me muči i to točno usmjerenje.

A točno usmjerenje trebam ciljat okom ako imam LOS? Ja ne bih okom, jer ne znam kuda trebam ciljat. LOL. Kroz onaj razmak između nosača svake pojedine antene? Niz jedan od kuteva antene? Koji? I još ne vidim odašiljač prek dana...

Baš zato i razmišljam - pošto mi ovaj band tool jako brzo i lijepo očitava RSRP - da antenu usmjerim u smjeru koji ima najjači iznos RSRP. RSRQ jako oscilira, pa nemrem prek toga usmjerenje pronać. SINR isto tak. I RSRQ i SINR su jako ovisni o dobu dana.
Yurgonn je offline   Reply With Quote