View Single Post
Staro 26.03.2019., 08:18   #2783
Yurgonn
Registered User

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Sto manji RSRQ (idealno -3dB do -4dB) i sto veci SINR (idealno iznad 12dB)

SINR ovisi jao o udaljenosti i vrmenskim uvjetima. Meni je, uz sve ostale podjednake parametre SINR po kisi/snijegu iznad 12dB, a po suhom suncanom vremenu jedva 5dB...
Istina, ali ako hoću baš pronaći "sweet spot" s NAJBOLJIM signalom, onda mi raspon RSRQ-a od -3 do -15 (ili kolko je već minimum) ne dozvoljava idealan uvid u kvalitetu signala.

Zato mislim da raspon RSRP-a od -134 do -25dBm omogućava bolji "fine tuning" usmjerenja antene.

Pogotovo jer je RSRQ=RSRP / (RSSI/N), tj. RSRQ je direktno ovisan o iznosu RSRP.

Mjerim pomoću Huawei Band Toola v0.1.

Ispravi me ako griješim, nisam 100% siguran.

PS. Jesam li dobro izračunao razmak antena?

Tele2 je dobio frekvencije za LTE 2100 na 1970-1980MHz Uplink i 2160-2170 Downlink. Za najmanju frekvenciju, tj. za 1970MHz valna duljina (lambda) je 15.22cm.

Za pravilno pozicioniranje potrebno je pronaći direktor duljine 1/4xlambda=3.8cm.

Onda je potrebno drugu antenu pozicionirati tako da je razmak od vrha do vrha tih direktora (onih duljine 3.8cm) jednak 2xlambda, tj. 30.44cm.

Siguran sam da sam dobro izračunao to kaj sam računao, ali dal to mogu primijeniti na svoje Iskre P56 Unicom MIMO? One jesu logaritamske, da...

Imam LOS, udaljenost 2260m.
Yurgonn je offline   Reply With Quote