Tema: Automobili
View Single Post
Staro 25.03.2019., 20:14   #42919
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
iz kakvog ste vi to kamenjara ispali? kakva su to generaliziranja?
auti starudije? pobogu projsječna hr plaća je koliko, 6000kn.. odakle da sebi ljudi kupe auto, stan, idu na more ovo ono sve što treba?

hvala bogu pa ste svi tu creme de la creme hr društva, auti od 20k eura, razni geđeti jer ono život nema smisla inače.

u kakvim autima gazi ljude bogata dječurlija naše elite? u starudijama?
bože pomozi
Ne kužim zakaj se živciraš. Pročitaj kaj sam napisao još jednom.

Neprestano se prije spominje kako se divlja autima s puno konja (koji su puno skuplji od starih auta bez puno snage). Htio sam reći da je apsolutno nebitno koliko konja auto ima, ili koliko je star kad u rukama divljaka postaje oružje. Apsolutno je svejedno ima li 60 ili 600 konja, kad se u oba mogu u 10 sekundi zaletiti toliko brzo da sam prebrz u skoro svim naseljenim mjestima. Divljat se može u apsolutno bilo kojem autu, kao što i bilo kakvim nožem možeš mahat u namjeri da ozlijediš drugog čovjeka.

Namjerno sam spomenuo krševe s manje od 100 konja, ne zbog generaliziranja ili ismijavanja, nego zbog toga što i takvim autom možeš divljati, a i divlja se (iako su posljedice po vozača puno gore nego da sjedi u nekom ultrasigurnom snažnom autu). Ljudi su ranije implicirali da se auti s puno konja kupuju isključivo za iživljavanje na cesti.

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
recimo ubacivanje sa stajališta na autoput - karikiram, razna prestrojavanja, itd. itd. gdje treba više snage
Ponekad da bi poštovao zakon po znakovima i bio siguran moraš imat 400 konja. Znak 40 tik pred otvaranje trake za ubacivanje na autocestu i jako kratka traka za ubrzavanje. xD To je i za ultrabrze vozilice izazov, hehe. Isto vrijedi i za neke trake za usporavanje. U pravilu bi trebao vozit 130km/h, ubacit se u traku za usporavanje i normalnim tempom zakočit na 60 ili 40, koliko je već regulirano na petlji. Ponekad je to u autu s poštenim kočnicama pretjerano za izvest, a kamoli u nekom s malim kočnicama. Prije nego što ovi koji nemaju pojma graknu da kao manijak voziš 130km/h na autocesti, da možeš vozit i 100km/h ... nije poanta traka za isključivanje i usporavanje da ti zakočiš prije prestrojavanja u njih, niti se na autocesti ne bi trebalo/smjelo kočiti na taj način.

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Što se tiče naše AC, jučer sam se vraćao iz Istre, od Bosiljeva do Sv. Roka ordinirala tri presretača (plavi A4 novi, srebrni audi, i mislim da je bio neki Mercedes), ja sam vozio nekih 140 na tempomatu (znači oko 135), nije me diralo ali tko god je došao do nekih 150+ zaustavljalo je.
Nema kazne ni za 150km/h... Ne znam kako će biti po novom zakonu. Ali opet, zbog tempomata vozim puno smirenije u jačem autu nego što sam vozio u onom slabijem koji ga nije imao jer ga uključim i to je to, nema više diranja gasa. Zato mi sljedeći auto mora imat adaptivni tempomat, jer kad god vozim auto koji ga ima, još sam opušteniji.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.03.2019. u 20:28.
IcyTexx je offline   Reply With Quote