View Single Post
Staro 24.03.2019., 13:33   #3589
Mate_zg
Premium
Moj komp

Mate_zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav forumasi
Posto sam kupio novi pc vrijeme je da zamjenim i monitor.Dao sam se u malo istrazivanja po youtubeu da vidim razlike u panelima(posto sam totalni noob) i koliko sam shvatio IPS monitori pokazuju najrealniju boju dok TN monitori bolje pokazuju tamne i svijetle nijanse.Kvaliteta slike kod gledanja iz razlicitih kuteva drasticno pada kod TN monitora,makar mi to nije bitno jer svejedno cu gledati direktno u njega u 99% slucajeva.
Posto je moj trenutni monitor star kojih 12tak godina sigurno bilo koja kupovina bi pokazala velika poboljsanja pogotovo sto sam na trenutnom monitoru primjetio kod tamnijih nijansi nekakvo titranje slike koje sigurno nije dobro za vid.
Koliko sam shvatio TN monitori imaju najlosiju sliku a daju najbolje performanse
IPS najbolju sliku ali losije performanse dok
VA su sredina izmedu IPS i TN
Stvar je u tome sto ni sam nisam siguran za koji panel da se odlucim.Trenutno igram samo PUBG i tu i tamo koja partija lola a moguce u buducnosti jos nesto dok veci dio vremena trosim na youtubeu i surfarnju po raznoraznim stranicama.
Moze li mala pomoc/preporuka oko kupnje monitora.Volio bih osjetiti tih 144hz ali ni sam nisam siguran dali se isplati zrtvovati kvalitetu slike naspram toga.Ima li netko tko je isprobao vise monitora da mi kaze svoje iskustvo.LP
Mate_zg je offline   Reply With Quote