View Single Post
Staro 21.03.2019., 20:09   #1
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Problem s instalacijom Win 10 na HP-ov laptop

Isprike ako slična tema već postoji, ne nađoh ništa što bi mi pomoglo na zadnje 3 stranice ovog podforuma.
Naime, pokušao sam napraviti čistu instalaciju windowsa 10 na HP-ov laptop (HP 255, W4M47EA) preko USB sticka i zapnem na onom "can't install windows 10 on gpt partition".
Situacija je dodatno zakomplicirana činjenicom da se laptop koristi u poslovne svrhe, ne smijem ga iznositi van firme a gotovo svi windows servisi otkazuju, izbacuju errore itd itd.
HDD ima dvije particije s tim da ne smijem raditi backup podataka jer su oni "poslovna" tajna.
Dakle, pokrenem instalaciju s USB-a i kod odabira bilo koje particije, dobijem spomenuto upozorenje.
Pokušao naći opciju enableanja UEFI-a u BIOS-u - nema je.
Pokušao enableati/disableati legacy opciju i nakon disableanja mi laptop uopće ne pronalazi USB stick kao bootabilni medij.
Upoznat sam sa opcijom prebacivanja sa gpt-a na mbr preko command prompt-a ali ta opcija ne dolazi u obzir jer njome brišem sve sa odabranog (jedinog) hdd-a, a ne samo sistemsku particiju.
Ako itko ima ikakvu ideju što bih još mogao probati, svaki savjet mi dobro dođe.
Zaramoth je offline   Reply With Quote