Citiraj:
Autor DiRT
Ja samo znam da kad sam kupio Office 2016 Pro Plus prek ebaya, uredno aktiviran, ali nakon promjene cpu,mbo,ram morao sam kontaktirati MS support koji me prespajao sa eng na slovenski pa na srpski i javila se gospođa koja me pitala prilikom neprolaska aktivacije sa kupljenim keyem za neki kod raspodijeljen u 6 ili 7 dijelova koji se prikaže u Office-u, te kad sam joj to sve rekao ona je provjerila i diktirala mi novi key koji je uredno aktiviran i otad nema problema, ali ak bi opet htio mijenjat dijelove opet bi morao zvat support, a sad dal će opet proć to, ne znam.
|
Da, postojeća licenca se deaktivira ako se desi veća hardverska izmjena (promjena MBO spada u veću HW izmjenu), zato što se aktivacija veže uz hardware ID koji je rezultat funkcije različitih unique ID-eva podsustava, a sve u svrhu da se onemogući kloniranje aktivirane instance software-a.
Pošto se radi o volume tipu licence, mislim da se može reaktivacija napraviti bezbroj puta, ali moraš svaki puta zvati da ti obrišu trenutnu aktivaciju.
Mene je više zanimalo da li prilikom kupnje volume licence treća strana(ne Microsoft nego administrator firme koja je kupila volume licencu) ima ovlasti da to radi i na taj način poništi aktivaciju