Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.03.2019., 19:55   #42633
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nedavno sam se vozio u Uber Daciji karavan s 0.9 benzincem i plinom.

Pričam s frajerom, kaže tek ga je kupio. Rekoh super, a koliko km ima. Kaže frajer 220 000.
Slušam i ne vjerujem. Pitam jel ga strah nekih većih problema. Kaže on da su se dosad pokazali da voze do 600 000 i onda je vrijeme za novi. Auto je moneymaker, minimalni troškovi održavanja, a pouzdan.
To je turbo-benzinac s tvorničkim plinom i kolko sam istraživao, prilično je zahvalna kupovina. Na "zapadu" je moguće dobiti i Clia s tim pogonom, kod nas nažalost samo Dacia. Nadam se da ih još bude na tržištu kad budem mijenjao.
Tendencija s novim motorima je direktno ubrizgavanje u cilindar, a tu je plinska instalacija trenutno još uvijek kompleksna/neisplativa u odnosu na multipoint. A i postojeći pogodni motori više nisu tako robusni kao što su nekad bili (plin ipak razvija malo veće temperature nego benga).

Citiraj:
Autor mar
... dok ovi "pametniji" uzmu Daciu pa imaju za gorivo/plin ili praonicu, ali kad ga idu prodati onda gube jedno 10% vrijednosti godišnje
Zašto bi bili "pametniji"? Auto je trošak čim se potpišeš na ugovor. A kad ga već imaš, jeftinije ga je održavat na cesti nego plaćat kredu za novi ... bar je takva moja filozofija .
Nisam ga kupio da bih ga mogao dobro prodat. Ak Bog da okrenut će 400.000, a onda ga nek vozi klinac kad dobije vozačku. I onako će vrijedit manje od rege.
stef je offline   Reply With Quote