View Single Post
Staro 14.03.2019., 13:01   #381
WraGG
Premium

WraGG's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor mitra Pregled postova
Vozim ja eMTB pedal assist Danas bas pedalao do posla.

https://www.fahrrad-xxl.de/flyer-uproc1-2-10-x0037359

Vidim da oba bajka imaju isti engine...pa da odgovorim na pitanje...po ravnom mozes voziti i s ugasenim motorom, osjetit ces da se vuce malo i morat ces jace pedalati. Zvuci gadno ali zapravo nije tako i ovaj način ti je ok za kondiciju :P Mozes i uzbrdo pedalati s ugasenim motorom i u odgovorajucoj brzini...ako si imas kondicije....
Evo ja ga vozim u Rijeci..do posla mi je cijela ruta uzbrdo i vozim ga na najnizoj razini assist moda - ECO. Ovaj mod kao treba da ti anulira tezinu motora i baterije. Nekad stavim na TURBO mode od 300% pomoci i tad bas letis uzbrdo
Kad idem s pola onda mi je sve nizbrdo i kad predjes speedlimit motora od 25kmh on se ugasi ali ti i dalje mozes pedalati a da ne bude hod u prazno.
Slijedeci scenarij, ako vozis po ravnici u ECO a da ga ne tjeras preko 25kmh+ tj vozis ga opustenim tempom onda skoro da i ne trosis bateriju. Ako vozis po ravnici u bilo kojme modu i tjeras ga do njegovog speedlimita 25kmh onda ces osjetiit gasenje/paljenje motora na toj brzini i to te moze malo nervirati.

Imas kupiti neki čip kojeg spojis na motor i onda preko displaya na volanu ga palis galis po zelji i tako reguliras speed limit. Ili skroz besplatna varijanta da okrenes magnet na zadjnem kotaču da "hvata" pedalu umjesto senzora i tako ces podici speed limit ali ti brzinomjer nece raditi točno.

E to me zanimalo. Hvala ti na opsirnom odgovoru
WraGG je offline   Reply With Quote